Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έχετε φανταστεί ένα SUV από τη Bugatti;

Ελλάδα 16:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έχετε φανταστεί ένα SUV από τη Bugatti;

ΝΕΑ

Έχετε φανταστεί ένα SUV από τη Bugatti;

ΝΕΑ

Πιθανότατα δεν το έχει φανταστεί κανείς. Εκτός από έναν ταλαντούχο ντιζάινερ, ο οποίος σχεδίασε λεπτομερώς ένα ολόκληρο κόνσεπτ.

Advertisement
Advertisement

Bugatti και SUV είναι δύο έννοιες εντελώς αντίθετες, καθώς μιλάμε για μία αυτοκινητοβιομηχανία η οποία είναι αφοσιωμένη στα hypercars υπέρ-υψηλών επιδόσεων.

Στην τελική, έτσι έχει γίνει δημοφιλής η Bugatti και έτσι βρίσκεται στην κορωνίδα αυτής της κατηγορίας με ελάχιστους άλλους.

Για αυτό λοιπόν, δεν έχει καμία πρόθεση να προσθέσει ένα SUV στην γκάμα της, καθώς θα υποβάθμιζε την αποκλειστικότητα που έχουν τα μοντέλα της. Εάν ποτέ όμως οι Γάλλοι αλλάξουν γνώμη, το κόνσεπτ είναι έτοιμο και τους περιμένει.

Advertisement
Advertisement

Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής αυτοκινήτων, Σέργκεϊ Ντβόρντσκι μπήκε στη διαδικασία και δημιούργησε ένα απίστευτο κόνσεπτ, το οποίο ονόμασε Bugatti Centurion και είναι εμπνευσμένο από την Bugatti Chiron.

Η Bugatti Chiron αποτελεί έναν ζωντανό θρύλο στην κατηγορία των hypercars

Φυσικά, το ψηφιακό SUV έχει τον δικό του μοναδικό χαρακτήρα, συνδυάζοντας υψηλή απόδοση όπως κάθε Bugatti, αλλά και πολλή πολυτέλεια ως οφείλει ένα ακριβό SUV.

Το εμπρός μέρος θυμίζει πολύ τη Chiron με τους προβολείς LED να είναι σχεδόν πανομοιότυποι, όπως και ο χαρακτηριστικός κεντρικός αεραγωγός στον εμπρός προφυλακτήρα.

Advertisement

Ο Ντβόρντσκι έχει φανταστεί το δημιούργημά του με έναν κινητήρα quad-turbo W12, ο οποίος συμπληρώνεται από δύο ηλεκτροκινητήρες της Rimac.

Advertisement

Για αυτόν τον λόγο, το καπό είναι πολύ μακρύτερο από οποιοδήποτε μοντέλο της Bugatti. Η εξίσωση αυτή θα έδινε θεωρητικά, και μόνο θεωρητικά, 2.150 ίππους (!) και 2.350 Nm ροπής.

Ο ταλαντούχος σχεδιαστής φρόντισε επίσης να μακρύνει την οροφή αρκετά, ώστε να μεγιστοποιήσει τον εσωτερικό χώρο, SUV γαρ.

Όμορφο, επιδέξιο και πολύ προχωρημένο το κόνσεπτ. Αλλά ας μιλήσουμε ρεαλιστικά. Πέρυσι, ο τότε επικεφαλής σχεδιασμού της Bugatti, Άκιμ Άνσαιντ απέκλεισε την πιθανότητα κατασκευής SUV, τονίζοντας πως η γαλλική εταιρεία ποτέ δεν επικεντρώθηκε στη μαζική παραγωγή.

Advertisement

Για αυτό λοιπόν, μάλλον η ψηφιακή σχεδίαση του Ντβόρντσκι, θα παραμείνει στον ψηφιακό κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Bugatti τιμά τον αρχισχεδιαστή της (+video)
H Bugatti Bolide έδωσε… πόνο στο Goodwood (+video)
H Bugatti χτίζει το μέλλον της