Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δώρο γενεθλίων από δύο εξαιρετικά σπορ αυτοκίνητα

Ελλάδα 0:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δώρο γενεθλίων από δύο εξαιρετικά σπορ αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Δώρο γενεθλίων από δύο εξαιρετικά σπορ αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Πέρασαν δέκα χρόνια από την παρουσίαση του δίδυμου από την Ιαπωνία και οι εταιρίες τους το γιορτάζουν με δύο σπέσιαλ εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Δέκα χρόνια στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένα μεγάλο διάστημα. Όχι, όμως όταν πρόκειται για δύο πραγματικά μοναδικά αυτοκίνητα όπως το Toyota GR86 και το Subaru BRZ.

Tα δύο αυτά μοντέλα που εξελίχθηκαν από κοινού από τις δύο εταιρίες κλείνουν μία δεκαετία στην παραγωγή και τόσο η Toyota όσο και η Subaru, γιορτάζουν το γεγονός με δύο επετειακές εκδόσεις.

Το Toyota GR86 RZ 10th Anniversary Limited θα παρουσιαστεί μόνο για την αγορά της Ιαπωνίας και ξεχωρίζει από το εντυπωσιακό πορτοκαλί του χρώμα. Διαθέτει επίσης μαύρες ζάντες 18 ιντσών αποκλειστικού σχεδιασμού για αυτή την έκδοση και μαύρες πινελιές στους προφυλακτήρες και τους καθρέπτες.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχει επίσης και ένα αυτοκίνητο που υπενθυμίζει τα 10 χρόνια που έχει το μοντέλο στην παραγωγή, τοποθετημένο στο πίσω παρμπρίζ. To πορτοκαλί χρώμα είναι το κύριο χαρακτηριστικό και στο σαλόνι, με ρίγες στα καθίσματα και ραφές στο τιμόνι, τον επιλογέα και στις πόρτες.

Advertisement

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 2.4 λίτρων boxer με τους 235 ίππους και τα 250 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς είτε μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων είτε μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου επίσης έξι σχέσεων.

Advertisement

Η Toyota δέχεται παραγγελίες για την συγκεκριμένη έκδοση μεταξύ 24ης Ιουλίου και 30ης Σεπτεμβρίου χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάποιος περιορισμός στον αριθμό παραγωγής αυτοκινήτων.

Το Subaru BRZ S 10th Anniversary Limited είναι και αυτό βαμμένο σε ένα πολύ ειδικό χρώμα, ένα έντονο μπλε που χαρακτηρίζει τα σπορ Subaru. Το μπλε θέμα συνεχίζεται και στο σαλόνι, με τις ίδιες αισθητικές επεμβάσεις που υπάρχουν και στο Toyota.

Advertisement

Τα μηχανικά μέρη παραμένουν ίδια, όπως και το χρονικό διάστημα που θα είναι διαθέσιμο προς παραγγελία στην Ιαπωνία. Μόνο που στην περίπτωση του Subaru η εταιρία έχει ανακοινώσει ότι θα είναι περιορισμένης έκδοσης, μόνο σε 200 κομμάτια. Σε μεταγενέστερη φάση ίσως υπάρξουν αντίστοιχες εκδόσεις και για άλλες αγορές του κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μία Toyota GT86 με επιθετική εμφάνιση
Απολαύστε την Toyota GT86 με κινητήρα Ferrari (video)
Δεν θα πιστεύετε τι άλλαξε στο ανανεωμένο Subaru BRZ