Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απολαύστε την Toyota GT86 με κινητήρα Ferrari (video)

Ελλάδα 16:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απολαύστε την Toyota GT86 με κινητήρα Ferrari (video)

ΝΕΑ

Απολαύστε την Toyota GT86 με κινητήρα Ferrari (video)

ΝΕΑ

Η εκρηκτική αγωνιστική Toyota GT86 που δημιουργήθηκε από τον επαγγελματία Ryan Tuerck φορά V8 κινητήρα από Ferrari 458 Italia και εκτός από καταιγιστικά γρήγορη έχει και απίθανο ήχο.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 2016 και σύμφωνα με τον Tuerck δημιουργήθηκε ως παράδειγμα για το πόσο ακραία μπορεί να είναι μια μεταμόσχευση κινητήρα. Για κάποιον βέβαια που θα ήθελε να φθάσει στα άκρα ιδανικός κινητήρας για κάτι τέτοιο θα ήταν ένας V12, V10 ή V8 από Formula 1 όμως η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιο θα απαιτούσε πάρα πολλά χρήματα μόνο για την αγορά του κινητήρα. Έτσι λοιπόν ο Tuerck στράφηκε σε κάτι εξίσου εντυπωσιακό: στον κινητήρα ενός supercar και μάλιστα μιας Ferrari.

Με τον ίδιο να αγωνίζεται σε αγώνες drift με Toyota η επιλογή μιας GT86 ως βάση για το εγχείρημα ήταν μια σχεδόν αυτονόητη επιλογή. Το αποτέλεσμα είναι αναμφίβολα εντυπωσιακό αν και βέβαια δεν μιλάμε για μια απλή τοποθέτηση ενός κινητήρα σε ένα άλλο αυτοκίνητο καθώς η ολοκλήρωση χρειάστηκε αρκετή δουλεία και φυσικά πάρα πολλές μετατροπές και αυτοσχεδιασμό προκειμένου ο τεράστιος V8 να χωρέσει στην GT86 η οποία πλέον έχει 560 ίππους στους πίσω τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά μια τέτοια ισχύς δεν είναι παιχνίδι όπως άλλωστε φαίνεται και στο video καθώς παρά την εμπειρία του ακόμα και ο Tuerck με μια μικρή υπερβολή καταλήγει εκτός δρόμου χωρίς ευτυχώς κάποια σοβαρή ζημιά.