Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δωρεάν φόρτιση ηλεκτρικών στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ελλάδα 12:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δωρεάν φόρτιση ηλεκτρικών στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΝΕΑ

Δωρεάν φόρτιση ηλεκτρικών στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΝΕΑ

Σε λειτουργία θα τεθούν στις 22 Νοεμβρίου 24 φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsauto δεν θα υπάρχει χρέωση για έναν χρόνο.

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και των μοντέλων που συνδυάζουν κινητήρες εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρα (Plug-in hybrid) αυξάνουν μήνα με το μήνα.

Από την αρχή του 2023 έως το Σεπτέμβριο και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Σ.Ε.Α.Α. (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) το ποσοστό μεριδίου των οχημάτων που μπαίνουν στην πρίζα. επί τους συνόλου της αγοράς άγγιξε το 10,5%, από 7,1% που ήταν το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Η ζήτηση ήταν ακόμα μεγαλύτερη τον Σεπτέμβριο με ποσοστό μεριδίου 16,2%, από 7,7% που ήταν τον Σεπτέμβριο του 2022.

Με τις πωλήσεις άρα και τα κυκλοφορούνται αυτοκίνητα να αυξάνουν σημαντικά, διαπιστώνουμε πως το ίδιο συμβαίνει και με τους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Φόρτιση χωρίς χρέωση

Πλέον τα σημεία είναι χιλιάδες και καλύπτουν ένα μεγάλο ποσοστό της Επικράτειας. Ιδίως τους τελευταίους μήνες γίνεται προσπάθεια στον τομέα των ταχυφορτιστών με σκοπό να καλύψουν όσο το δυνατόν καλύτερα το εθνικό οδικό δίκτυο ενώ συνεχώς προστίθενται στο δίκτυο ακόμα πιο ισχυροί φορτιστές που ξεπερνούν σε ταχύτητες ακόμα και τα 300 kW.

Στην Αθήνα ετοιμάζεται το μεγαλύτερο hub φορτιστών για ηλεκτρικά οχήματα και θα λειτουργήσει στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Συνολικά θα τοποθετηθούν 24 φορτιστές, η λειτουργία των οποίων θα ξεκινήσει στις 22 Νοεμβρίου, ημέρα που θα πραγματοποιηθούν και τα αποκαλυπτήρια.

Advertisement

Σύμφωνα μάλιστα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Newsauto δεν θα υπάρχει κανένα κόστος φόρτισης για έναν χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέος Πρόεδρος για την Volvo Car Hellas – Αποχωρεί ο Νίκος Γιαννουσάς
Έρχεται το Tesla Model 2 των 25.000 ευρώ!
Απίστευτο: Του έκλεψαν τα ζαντολάστιχα από την Lamborghini (video)

Advertisement