Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το Tesla Model 2 των 25.000 ευρώ!

Ελλάδα 2:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το Tesla Model 2 των 25.000 ευρώ!

ΝΕΑ

Έρχεται το Tesla Model 2 των 25.000 ευρώ!

ΝΕΑ

Το από καιρό φημολογούμενο φθηνό Tesla φαίνεται ότι έχει πάρει το πράσινο φως για την παραγωγή του και μάλιστα επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla ετοιμάζεται να κατασκευάσει το πολυαναμενόμενο προσιτό ηλεκτρικό όχημά της με τιμή 25.000 ευρώ, με εμπιστευτικές πηγές να αποκαλύπτουν ότι το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο γερμανικό εργοστάσιο της Tesla που βρίσκεται στο Gruenheide, κοντά στο Βερολίνο.

Αν και η Tesla δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα την είδηση, ο CEO Ίλον Μασκ φέρεται να μοιράστηκε το σχέδιο με τους εργαζόμενους του εργοστασίου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του «Giga Berlin». Το γερμανικό εργοστάσιο παράγει σήμερα το Model Y με τις καλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη.

Οι φήμες για αυτό το οικονομικό ηλεκτρικό της Tesla κυκλοφορούν εδώ και χρόνια, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία παρουσίασης.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla φέρεται να διερευνά καινοτόμες τεχνολογίες για τη μείωση του κόστους παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης της χύτευσης του μεγαλύτερου μέρους του υποστρώματος του αυτοκινήτου σε ένα ενιαίο κομμάτι.

Η εταιρεία σκοπεύει να παράγει 4 εκατομμύρια μονάδες του επερχόμενου EV μέχρι το 2030, συμβάλλοντας στον στόχο της να παραδώσει συνολικά 20 εκατομμύρια οχήματα μέχρι το ίδιο έτος.

Σε μια πρόσφατη συνάντηση, ο Musk εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους εργαζόμενους της Tesla στο Gruenheide, χαρακτηρίζοντας τη δουλειά τους ως καθοριστική για τη δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα εργοστάσια στον κόσμο.

Advertisement

Επιπλέον, η διοίκηση της Tesla ανακοίνωσε αύξηση των μισθών κατά 4% για τους 11.000 εργαζόμενους, με ισχύ από τον Νοέμβριο, μετά από πιέσεις των συνδικάτων.

Η Tesla σκοπεύει επίσης να καταβάλει στους Γερμανούς εργαζόμενους της ένα μπόνους 1.500 ευρώ τον Δεκέμβριο και εξετάζει το ενδεχόμενο μιας πρόσθετης ετήσιας αύξησης 2.500 ευρώ το 2024, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Tesla Model Y βρήκε τον Κινέζο ανταγωνιστή του
Οι επισκευές των Tesla από τρακαρίσματα είναι πανάκριβες
Η BP μπαίνει στον κόσμο της Tesla