Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Δοκιμάζεται η ηλεκτρική Mercedes-Benz EQS

Ελλάδα 9:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δοκιμάζεται η ηλεκτρική Mercedes-Benz EQS

Mobility

Δοκιμάζεται η ηλεκτρική Mercedes-Benz EQS

Mobility

Η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Mercedes-Benz που αναμένεται μέσα στο 2021 με την ονομασία EQS απαθανατίστηκε από τον κατασκοπευτικό φακό κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξης.

Advertisement
Advertisement

Αν και τα πρωτότυπα δοκιμών που έχουν θεαθεί έως σήμερα είναι καλυμμένα με έντονο καμουφλάζ η σιλουέτα τους αφήνει υπόνοιες πως η αισθητική της EQS παραγωγής θα πλησιάζει αρκετά αυτή του πρωτότυπου Vision EQS που είχε παρουσιαστεί το 2019 στη Φρανκφούρτη.

Μερικά από τα αισθητικά στοιχεία που φαίνεται να διακρίνονται παρά το καμουφλάζ είναι πως οι πόρτες δεν έχουν πλαίσιο γύρω από τα παράθυρα ενώ οι αναλογίες των όγκων αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για πεντάθυρο αμάξωμα με ενιαία ανοιγόμενη πίσω πόρτα, κάτι που αναμφισβήτητα θα χαρίζει στην EQS είναι πολύ ιδιαίτερο στυλ. Πάντως αρκετές πηγές αναφέρουν πως η μεγάλη ηλεκτρική Mercedes-Benz θα διαφέρει σημαντικά σε συνολική φιλοσοφία από της S-Class κάτι που σημαίνει πως δεν θα υπάρχει η σαφής συγγένεια που διακρίνεται στις GLC και EQC.

Mercedes-Benz-EQS

Advertisement
Advertisement

H EQS θα είναι το μεγαλύτερο και πιο ακριβό από τα 10 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θα παρουσιάσει η Mercedes-Benz μέχρι το 2022. Μεταξύ αυτών θα είναι η μικρή EQA και η SUV εκδοχή EQB, καθώς και η μεγαλύτερη σεντάν EQE και η πιο σκληροτράχηλη 4×4 EQG. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το αυτοκίνητο θα βασίζεται στην τύπου skateboard πλατφόρμα EVA2 με την μπαταρία τοποθετημένη σε όλη την επιφάνεια του πατώματος. Το μέγεθος της EQS αναμένεται να βρίσκεται ανάμεσα σε αυτό των E-Class και S-Class αλλά με χωροταξική άνεση που πιθανότατα θα ξεπερνά και αυτή της ναυαρχίδας της Mercedes-Benz. Επιπλέον ο προοδευτικός χαρακτήρας του μοντέλου εκτός από την προηγμένη τεχνολογία του θα τονίζεται και από τη χρήση έξυπνων και πιο φιλικών προς το περιβάλλον υλικών στο εσωτερικό.

Mercedes-Benz-EQS

Διαβάστε επίσης

Advertisement

Οι καινοτομίες της νέα Mercedes S-Class

Mercedes EQE SUV: Οι πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό του

Advertisement

Πόσο θα πληρώσω για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην 5ετία;