Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε το εντυπωσιακό εσωτερικό της νέας Mercedes-AMG SL

Ελλάδα 3:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε το εντυπωσιακό εσωτερικό της νέας Mercedes-AMG SL

ΝΕΑ

Δείτε το εντυπωσιακό εσωτερικό της νέας Mercedes-AMG SL

ΝΕΑ

Πρεμιέρα σε δόσεις για τη νέα SL, μιας και η Mercedes ξεκίνησε τις αποκαλύψεις από το εσωτερικό της.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-AMG επέλεξε να μας δείξει πρώτα το εσωτερικό του καινούργιου της κορυφαίου roadster, της SL και στη συνέχεια να προχωρήσει και στην πλήρη αποκάλυψή της.

Ο λόγος για αυτήν την επιλογή, πέρα από το να κρατήσει το ενδιαφέρον ψηλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι ίσως και το ότι μετά από πολλά χρόνια, πιο συγκεκριμένα από το 1989, η SL είναι και πάλι 2+2 θέσεων. Οι πίσω φυσικά είναι «ανάγκης» κατάλληλες για παιδιά ύψος έως και 1,50 μέτρων, ενώ όταν δεν είναι κατειλημμένες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επιπλέον χώρος αποσκευών.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, όπως ήταν και αναμενόμενο, τα πάντα είναι ψηφιακά, από τον πίνακα οργάνων με διαγώνιο 12,3 ιντσών μέχρι τη μεγάλη οθόνη των 11,9 ιντσών του συστήματος infotainment, που θυμίζει την αντίστοιχη της S-Class. H διαφορά έγκειται το ότι εδώ, στην SL δεν είναι σταθερή, καθώς υπάρχει η δυνατότητα να μεταβληθεί η κλίση της. Και αυτό προκειμένου να μειώνονται ή να εξαλείφονται οι τυχόν αντανακλάσεις όταν η οροφή είναι κατεβασμένη.

Η οροφή που και αυτή μετά από πολλά χρόνια είναι και πάλι μαλακή. Με τον τρόπο αυτό τονίζεται ακόμα περισσότερο το στοιχείο του ρόουντστερ.

Advertisement

Η αποφυγή των αντανακλάσεων, μαζί βέβαια και με τη δημιουργία μιας ιδιαίτερης εικόνας, είναι και ο λόγος που ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι τοποθετημένος βαθιά μέσα στο περίβλημά του.

Από κει και πέρα υπάρχουν διαθέσιμα σπορ καθίσματα δύο τύπων με ενιαία προσκέφαλα και δερμάτινες επενδύσεις και ως είθισται μια μεγάλη λίστα με εξτρά. Που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και ένα premium ηχοσύστημα της Burmester.

Advertisement

H καινούργια SL βασίζεται σε ένα νέο πλαίσιο που αποτελεί συνδυασμό ενός αυτοφερόμενου και ενός χωροδικτυώματος από αλουμίνιο. Η προστασία των επιβατών σε περίπτωση ανατροπής εξασφαλίζεται από το εξαιρετικά άκαμπτο πλαίσιο του παρμπρίζ αλλά και από ρολ μπαρ πίσω από τα καθίσματα που κάνουν την εμφάνισή τους σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τον V8 των 4.000 κυβικών της MercedesAMG σε αρκετές παραλλαγές, με την κορυφαία να είναι υβριδική, να ονομάζεται πιθανότατα AMG SL 73e και να ξεπερνά πιθανότατα τους 800 ίππους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Καινούργια βάση για τη νέα Mercedes SL
Έρχεται η νέα Mercedes SL με έως και 800 ίππους
Δοκιμή: Mercedes-Benz S 350 d