Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε πως “ντριφτάρει” το νέο VW Golf R (video)

Ελλάδα 11:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε πως “ντριφτάρει” το νέο VW Golf R (video)

ΝΕΑ

Δείτε πως “ντριφτάρει” το νέο VW Golf R (video)

ΝΕΑ

Σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στο Youtube γινόμαστε μάρτυρες του ξέφρενου παιχνιδιού που μπορεί να προσφέρει το πιο “καυτό” hatchback στην ιστορία της VW.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλη είναι η προσμονή για το λανσάρισμα του VW Golf R, το οποίο λογίζεται ως το πιο “καυτό” hatchback στην ιστορία της γερμανικής εταιρείας.

Πέρα από τους 320 ίππους και τα 42,8 kgm ροπής που παράγει ο 4κύλινδρος 2λιτρος τούρμπο κινητήρας του τετρακίνητου μοντέλου, το τελευταίο επωφελείται και από μια πληθώρα προγραμμάτων οδήγησης.

Ανάμεσα σε αυτά συναντάται το “Drift”, το οποίο παρεμβαίνει στο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας και στέλνει την ισχύ στους πίσω τροχούς. Όπως είναι εύλογο, η εν λόγω λειτουργία επιτρέπει στον οδηγό να πειραματιστεί με την πρόσφυση του Golf R, γλιστρώντας έντονα, αλλά και ελεγχόμενα.

Advertisement
Advertisement

Το επερχόμενο hot μοντέλο «έπεσε» στα χέρια των ανθρώπων τoυ “Automann-TV”, οι οποίοι μας κατέστησαν μάρτυρες της αχαλίνωτης διαδικασίας “ντριφταρίσματος” του “θηρίου” της VW.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το νέο VW Golf R

Advertisement

Για την ενεργοποίηση του “Drift Mode”, ο οδηγός καλείται να πατήσει το μπουτόν “R” το οποίο βρίσκεται στο αριστερό μέρος του τιμονιού.

Στη συνέχεια πρέπει να καταφύγει στην κεντρική οθόνη αφής των 10 ιντσών (σύστημα πολυμέσων), από την οποία επιλέγει το πρόγραμμα “Drift”.

Advertisement

Τέλος, θα κληθεί να επιβεβαιώσει πως δέχεται την ενεργοποίηση του προγράμματος. Σημειώνεται πως μέσω του συστήματος πολυμέσων, συστήνεται η ενεργοποίηση του Drift Mode αποκλειστικά σε ιδιωτικούς δρόμους και από ανθρώπους που έχουν την απαραίτητη πείρα.

Υπενθυμίζεται πως το Golf R ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7 sec, ενώ η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Advertisement

Επιπροσθέτως, το μοντέλο διαθέτει προσαρμοζόμενη ανάρτηση με σκληρότερα ελατήρια και αντιστρεπτικές, ενώ έχει προστεθεί  ένα ελαφρύ υποπλαίσιο αλουμινίου για να τονιστεί η στιβαρότητα  και να βελτιωθεί η σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες.

Ακολουθεί το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Δοκιμή: VW ID.3 First Edition

Volkswagen Golf GTI: Η παράδοση συνεχίζεται

Πόσο κοστίζει το πιο οικονομικό βενζινοκίνητο Golf;