Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε πως οι Κινέζοι από αντιγραφείς έγιναν πρωτοπόροι (+video)

Ελλάδα 15:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε πως οι Κινέζοι από αντιγραφείς έγιναν πρωτοπόροι (+video)

ΝΕΑ

Δείτε πως οι Κινέζοι από αντιγραφείς έγιναν πρωτοπόροι (+video)

ΝΕΑ

Δεν πάνε και πολλά χρόνια από τότε οι Κινέζοι κατασκευαστές είχαν τη φήμη των αντιγραφέων.

Advertisement
Advertisement

Και όχι μόνο φήμη, αλλά είναι γνωστό ότι μέχρι τα μέσα της δεκαετίας 2000-2010 τα αυτοκίνητα της Ευρώπης αποτέλεσαν για αυτούς  την απόλυτη έμπνευση.

Η BMW X5 ήταν ένα από τα αυτοκίνητα που αντιγράφηκαν στο 100% σε κινέζικη εκδοχή, ενώ και σε πολλά αυτοκίνητα πόλης ή και SUV (όπως το Land Rover Evoque) είδαμε το φαινόμενο “copycat” να είναι εμφανέστατο. Οι πωλήσεις και η αγορά έδειξαν ότι ο κόσμος δεν θέλει άλλο αυτό το μοτίβο. Το 2008 έβαλαν τον οίκο Pininfarina να σχεδιάσει το δικό τους… A3 sedan και είδαν ότι το αγοραστικό κοινό ξαφνικά ήθελε να αποκτήσει κάτι με σχεδιαστική ταυτότητα.

Advertisement
Advertisement

Η έντονη κριτική στην αντιγραφή έκανε τους Κινέζους να ακολουθήσουν το δρόμο που ήξεραν πολύ καλά διαχρονικά (πέραν αυτού της αντιγραφής). Αυτόν την τεχνολογίας. Σε συνδυασμό με τη φθίνουσα πορεία των κινητήρων εσωτερικής καύσης και την έλευση των ηλεκτροκινητήρων, οι εξελίξεις τους ευνόησαν σε μεγάλο βαθμό.

Η τεχνολογία των Κινέζων όσον αφορά τα συστήματα ηλεκτροκίνησης και τις μπαταρίες ήταν ήδη προχωρημένη και έτσι βρέθηκαν ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις. Παράλληλα εργάστηκαν σκληρά στο κομμάτι του σχεδιασμού τα τελευταία 15 χρόνια και όταν οι Κινέζοι εργάζονται, τότε το αποτέλεσμα είναι δεδομένο.

Advertisement

Αξιοπρεπέστατα αυτοκίνητα, προσιτά και με υψηλή τεχνολογία, μοιάζουν να μην έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα αυτά των άλλων κατασκευαστών και μάλιστα να λανσάρουν κάθε χρόνο και κάτι καλύτερο από όλες τις απόψεις. Έτσι και το κοινό σταδιακά αναγνωρίζει την εξέλιξη τους και εμπιστεύεται περισσότερο ένα κινέζικο αυτοκίνητο όσο αυτό έχει προσωπικότητα, τεχνογνωσία και δείχνει αξιόπιστο. Δείτε περισσότερα στην συνέντευξη του παρακάτω βίντεο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συμμαχία της Renault με την Geely για νέα μοντέλα
Και άλλη μάρκα από την Geely, απέναντι στην Tesla
H Waymo προσφέρει αυτόνομες διαδρομές (+video)