Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συμμαχία της Renault με την Geely για νέα μοντέλα

Ελλάδα 1:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συμμαχία της Renault με την Geely για νέα μοντέλα

ΝΕΑ

Συμμαχία της Renault με την Geely για νέα μοντέλα

ΝΕΑ

Οι Γάλλοι θα επανέλθουν δυναμικά στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου του πλανήτη, και η Geely αναμένεται να αποκομίσει διαβατήριο για την εξαγωγή των προϊόντων της στις «αφιλόξενες» ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Ένα βήμα πριν τη σύναψη κοινοπραξίας με φόντο την εξέλιξη plug-in υβριδικών φαίνεται πως βρίσκονται η Renault με την κινεζική Geely, όπως μεταφέρει το Reuters.

Η σύμπλευση θα επιτρέψει στη Renault να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CMA που χρησιμοποιείται ήδη από την Geely και τη θυγατρική της, Volvo, και Γάλλοι θα αναλάβουν το σχεδιαστικό σκέλος, αλλά και τον τομέα του μάρκετινγκ.

Παράλληλα, η κοινοπραξία θα ανοίξει εκ νέου στη Renault τις πύλες εισόδου προς την Κίνα, αλλά και στην ευρύτερη ασιατική αγορά.

Advertisement
Advertisement

Καθοριστικό ρόλο στην επέλαση του γαλλικού brand στην Κίνα αναμένεται να διαδραματίσει η γραμμή συναρμολόγησης στην πόλη Busan της Νότιας Κορέας, όπου κατασκευάζονται οχήματα υπό την ομπρέλα της Renault Samsung Motors.

Μην ξεχνάμε ότι από το 2000 η Renault κατέχει μερίδιο 80% στη Samsung Motors, η οποία αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας.

Advertisement

Σχέδια για το εργοστάσιο των Γάλλων στη Busan φαίνεται πως έχει και η Geely, με δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι θα αξιοποιηθεί από τη θυγατρική Lynk & Co για την παραγωγή του SUV “01”, την ίδια ώρα που εξετάζεται το να συμπεριληφθούν και άλλα υβριδικά μοντέλα.

Σημειώνεται ότι μέσω της παραγωγής οχημάτων στη Νότια Κορέα, η Geely θα μπορούσε κάλλιστα να υπαχθεί στο προνομιακό καθεστώς αδοσμολόγητης εξαγωγής των προϊόντων της στην αγορά των ΗΠΑ.

Advertisement

Μην ξεχνάμε ότι αμερικανο-σινικοί κλυδωνισμοί έχον πλήξει το εμπόριο για τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες προσπαθούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου παγκοσμίως.

Επομένως, το εργοστάσιο της Renault Samsung Motors, αναμένεται να εξελιχθεί σε «διαβατήριο» για την εξαγωγή των προϊόντων της κινεζικής Geely στις ΗΠΑ, αξιοποιώντας τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Σεούλ.

Σύμφωνα, τέλος, με δημοσιεύματα, η κοινοπραξία βρίσκεται προ των πυλών και το μόνο που απομένουν είναι οι επίσημες ανακοινώσεις.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι στο χαρτοφυλάκιο της Geely βρίσκονται μάρκες όπως η Volvo και η Lotus, την ίδια ώρα που κατέχει μερίδιο 10% στη Daimler, αποτελώντας τον μεγαλύτερο μέτοχό της. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
60 χρόνια 4L και η Renault το γιορτάζει (video)
Renault Captur: Η σταθερή αξία στα σύγχρονα compact SUV
Renault Arkana: Με προηγμένους υβριδικούς κινητήρες