Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε μία Toyota Supra σε κανονικό μέγεθος φτιαγμένη από τουβλάκια Lego!

Ελλάδα 0:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε μία Toyota Supra σε κανονικό μέγεθος φτιαγμένη από τουβλάκια Lego!

ΝΕΑ

Δείτε μία Toyota Supra σε κανονικό μέγεθος φτιαγμένη από τουβλάκια Lego!

ΝΕΑ

Χρειάστηκαν σχεδόν μισό εκατομμύριο τουβλάκια Lego και χιλιάδες ώρες εργασίας για να κατασκευαστεί μία Toyota Supra σε κανονικό μέγεθος και μάλιστα με δυνατότητα να κινείται!

Advertisement
Advertisement

Για να γιορτάσει τα 35 χρόνια από την εμφάνιση της Supra στην αγορά, η Toyota Gazoo Racing συνεργάστηκε με την Lego για την δημιουργία μίας πολύ ιδιαίτερης έκδοσης του αυτοκινήτου.

Δεν πρόκειται για κάποιο σπορ μοντέλο, αλλά για μία δημιουργία με τα τουβλάκια από την γνωστή εταιρία παιχνιδιών.

Και όχι λίγα τουβλάκια, για την ακρίβεια πάνω από 480.000 από αυτά, τα οποία τοποθετήθηκαν με μαεστρικό τρόπο έτσι ώστε να πλησιάσουν όσο γίνεται περισσότερο το ορίτζιναλ μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Η Cupra της Lego είναι σε πραγματική κλίμακα 1:1 και για την σχεδίασή της χρειάστηκαν πάνω από 3.400 ώρες ενώ για την τοποθέτηση των κομματιών ξοδεύτηκαν άλλες 2.400 ώρες.

Advertisement

Η δουλειά πάντως που έχει γίνει είναι εντυπωσιακή, με το μοντέλο της Lego να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο πρωτότυπο. Όλα πάνω της είναι κατασκευασμένα από τα τουβλάκια της εταιρίας, εκτός από κάποια τμήματα, όπως οι τροχοί και τα ελαστικά, το κάθισμα του οδηγού και το τιμόνι.

Advertisement

Ο λόγος που αυτά τα κομμάτια δεν είναι κατασκευασμένα από τα τουβλάκια είναι γιατί το αυτοκίνητο της Lego μπορεί να κινείται. Χάρη σε ένα ελαφρύ ηλεκτρικό μοτέρ μπορεί να οδηγηθεί και μάλιστα σε ταχύτητες που φθάνουν και τα 30 χλμ/ώρα.

Το σαλόνι είναι και αυτό κατασκευασμένο από τα αντίστοιχου χρώματος τουβλάκια, με την κεντρική κονσόλα, το ταμπλό ακόμα και το κάθισμα του συνοδηγού να προσπαθούν και να επιτυγχάνουν να μιμηθούν σχεδόν τέλεια το αντίστοιχο της πραγματικής Supra.

Advertisement

To μόνο θέμα που μάλλον δεν το περιμένει κανείς είναι ότι τα τουβλάκια βγήκαν λίγο βαρύτερα από τις λαμαρίνες και τους χάλυβες, με αποτέλεσμα το βάρος του μοντέλου της Lego να φθάνει στα 1.885 κιλά όταν η κανονική Supra ζυγίζει 1.640 κιλά.

Κανένα πρόβλημα βεβαίως για την πλαστική Supra αφού ο σκοπός της είναι να αναδείξει την διαρκή επιδραστικότητα της Lego και στις νέες γενιές των παιδιών (ή όσων αισθάνονται παιδιά). Η συγκεκριμένη Supra από τουβλάκια θα εκτεθεί στην Legoland στο Tόκιο της Ιαπωνίας μέχρι τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το “Ecto-1” των Ghostbusters λανσάρεται από τη Lego
Μια Toyota Supra πιο ακριβή από Ferrari
Τιμή-ρεκόρ για την Toyota Supra του «Fast And Furious» (+video)