Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda e-Drag: Το ηλεκτρικό dragster

Ελλάδα 5:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda e-Drag: Το ηλεκτρικό dragster

ΝΕΑ

Honda e-Drag: Το ηλεκτρικό dragster

ΝΕΑ

Η Honda εξέλιξε ένα διασκεδαστικό concept με βάση το Honda e και δημιουργεί μία νέα τάση στην ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Οι βελτιώσεις βασίζονται στο Honda e  και εξασφαλίζουν επιπλέον ίππους σε σχέση με τη στάνταρ έκδοση.

Το Honda e-Drag, όπως πιθανώς μπορείτε να μαντέψετε από το όνομά του, έχει μετατροπές για drag racing (κόντρες ή καλύτερο δυνατό χρόνο στα 400 μέτρα). Οι υπόλοιπες αναβαθμίσεις επικεντρώνονται κυρίως στη μείωση βάρους και στη βελτίωση της πρόσφυσης.

Το αμάξωμα έχει στοιχεία από ανθρακονήματα. Σημαντικό είναι το εμπρός τμήμα που ενσωματώνει προφυλακτήρα, φτερά και καπό. Το εσωτερικό, είναι εντελώς γυμνό χωρίς ταπετσαρία, χωρίς πίσω κάθισμα και σταθερά ακρυλικά παράθυρα αντί των συμβατικών. Τέλος το κάθισμα του οδηγού είναι αλουμινίου της Kirkey.

Advertisement
Advertisement

Το φτιαγμένο μίνι ηλεκτρικό έχει τροχούς 17″ από το NSX, καθώς και την ανάρτηση του Civic με βελτιωμένη την κατανομή βάρους εμπρός-πίσω για καλύτερες εκκινήσεις. Για να μπορείτε να φέρετε τα ελαστικά στην σωστή θερμοκρασία για την… κούρσα, το e-Drag διαθέτει επίσης ένα σύστημα «burnout» αλλά για μία και μόνη προσπάθεια. Τέλοςδεν λείπουν το roll bar και οι ζώνες ασφαλείας 4 σημείων, ενώ συμμορφώνεται πλήρως και με τους αγωνιστικούς κανονισμούς της Ιαπωνίας.

Advertisement

Το Honda e-Drag δεν προορίζεται για παραγωγή. Δείχνει όμως μια τάση που θέλει και τα ηλεκτρικά μοντέλα να μην εστιάζουν μόνο στις μηδενικές εκπομπές ρύπων αλλά να έχουν και άλλες πλευρές. Από τη σπορ έως την αγωνιστική.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι τεχνολογίες του Honda e (video)
Πόσο κοστίζει το ηλεκτρικό Honda e στην Ελλάδα (τιμές)
Έξυπνα αξεσουάρ για το ηλεκτρικό Honda e