Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε ένα VW Golf να το «τελικιάζει» (+video)

Ελλάδα 11:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε ένα VW Golf να το «τελικιάζει» (+video)

ΝΕΑ

Δείτε ένα VW Golf να το «τελικιάζει» (+video)

ΝΕΑ

Ένα Golf μας δείχνει στον αυτοκινητόδρομο πόσο γρήγορα μπορεί να σπάσει την τελική του.

Advertisement
Advertisement

Όποιος έχει βρεθεί στη Γερμανία και δη στην πασίγνωστη Autobahn, γνωρίζει πολύ καλά τί ισχύει εκεί: Απεριόριστη ταχύτητα! Αυτό σημαίνει, πως ό,τι αυτοκίνητο και αν έχεις που θες να δοκιμάσεις τις επιδόσεις του στην ευθεία, πας και το κάνεις. Με την ανάλογη προσοχή φυσικά.

Ένας μάλλον έμπειρος οδηγός (βάσει της περιγραφής πάνω αριστερά στο βίντεο), αποφάσισε να κάνει μία… τολμηρή βόλτα με ένα VW Golf GTI Clubsport και να δοκιμάσει τα όρια του δημοφιλούς hatchback.

Όπως αποδείχθηκε, το συγκεκριμένο Golf GTI δεν έχει και πολλά να ζηλέψει ούτε από αντίστοιχα της κατηγορίας του, ούτε από ακριβότερα σπορ μοντέλα. Και αυτό το λέμε, γιατί ο οδηγός του κατόρθωσε να δει στο κοντέρ ακόμα κα 267 χλμ./ώρα!

Advertisement
Advertisement

Βέβαια, η VW λέει ότι το hatchback έχει τελική ταχύτητα στα 250 χλμ./ώρα και το GPS του οδηγού δεν ξεπέρασε αυτόν τον αριθμό. Ως γνωστόν, τα κοντέρ των αυτοκινήτων συνήθως… προσθέτουν στην πραγματική ταχύτητα.

Για να πετύχει βέβαια τέτοια επίδοση, το VW Golf GTI Clubsport εφοδιάζεται με έναν 2λιτρο turbo 4κύλινδρο ο οποίος αποδίδει 300 ίππους και 420 Nm ροπής. Με αυτά τα νούμερα, επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,4 δευτερόλεπτα.

Εάν κάποιος θέλει να αποκτήσει την πλούσια εξοπλισμένη έκδοση Clubsport του Golf GTI στην Ελλάδα, τότε πρέπει να καταθέσει τουλάχιστον 53.100 ευρώ.

Advertisement

Υπενθυμίζουμε, ότι εντός του έτους αναμένουμε το λανσάρισμα του ανανεωμένου VW Golf mk8.5. Από τη στιγμή που το ανανεωμένο Golf GTI αποδίδει 20 ίππους περισσότερους (συνολικά 265) από το προηγούμενο μοντέλο, λογικά θα περιμένουμε και το Clubsport να αποδίδει κατιτίς παραπάνω από τους 300 ίππους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο VW Golf
H εκδίκηση του Volkswagen Golf
Αρκούν τα 9,24 εκατομμύρια πωλήσεις για να φέρουν τον όμιλο VW στην κορυφή;