Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δυστύχημα με ερευνητές σε ηλιακό όχημα (+ video)

Ελλάδα 11:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δυστύχημα με ερευνητές σε ηλιακό όχημα (+ video)

ΝΕΑ

Δυστύχημα με ερευνητές σε ηλιακό όχημα (+ video)

ΝΕΑ

Τα πειράματα ενέχουν και κινδύνους, όπως αποδείχτηκε πρόσφατα με τον πιο τραγικό τρόπο σε δοκιμές για όχημα με ηλιακά πάνελς.

Advertisement
Advertisement

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει κονδύλια για την έρευνα και εξέλιξη συστημάτων που αφορούν στα εναλλακτικά καύσιμα αλλά και στις after market λύσεις για την ηλεκτροκίνηση.

Ένα από τα προγράμματα που σχετίζονται με τον δεύτερο τομέα είναι και αυτό το οποίο έχει ως στόχο την ανάπτυξη τεχνολογίας για τη μετατροπή ενός οχήματος με θερμικό κινητήρα σε υβριδικό, με τη χρήση φωτοβολταϊκών πάνελς στην οροφή και το καπό του αυτοκινήτου.

Μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα συμμετείχαν και ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σαλέρνο (νοτιοδυτική Ιταλία). Για να πάρουν τη σχετική επιχορήγηση 1,8 εκατομμυρίων ευρώ από την Ε.Ε. ίδρυσαν την εταιρεία «Life-Save» και άρχισαν να πειραματίζονται με ένα Volkswagen Polo.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, η διαδικασία είχε τραγικό αποτέλεσμα για δύο από τα στελέχη που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, η 66χρονη Μαρία-Βιτόρι Πράτι και ο 25χρονος Φούλβιο Φίλας έχασαν τη ζωή τους έπειτα από έκρηξη που συνέβη ενόσω επέβαιναν στο όχημα, κατά τη διάρκεια δοκιμών.

Όπως ανακοινώθηκε, ο θάνατός τους προήλθε έπειτα από εκτεταμένα σοβαρά εγκαύματα που υπέστησαν από την έκρηξη του συστήματος που είχε εγκατασταθεί στο όχημα για να συλλέγει ηλιακή ενέργεια, να τη μετατρέπει σε ηλεκτρική και να την αποθηκεύει σε συσσωρευτή.

Advertisement

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία που προκάλεσε το δυστύχημα και οι Αρχές τις Ιταλίας διεξάγουν σχετική έρευνα, σε συνεργασία με τους υπεύθυνους της εταιρείας.

Advertisement

Στο σχετικό βίντεο μπορούμε να δούμε το σχέδιο στο οποίο δούλευαν ώστε να κάνουν εφικτή τη συγκεκριμένη λύση για τη μετατροπή ενός οχήματος με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε υβριδικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ιδού τι θα σώσει τα αυτοκίνητά μας και την τσέπη μας
Τα εκτεθειμένα προσωπικά δεδομένα στο επίκεντρο της Ε.Ε.
Το Euro 7 θα αυξήσει και άλλο τις τιμές!