Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Αγορά αυτοκινήτου: Οι Έλληνες αρχίζουν να μπαίνουν στην πρίζα!

Ελλάδα 0:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αγορά αυτοκινήτου: Οι Έλληνες αρχίζουν να μπαίνουν στην πρίζα!

ΑΓΟΡΑ

Αγορά αυτοκινήτου: Οι Έλληνες αρχίζουν να μπαίνουν στην πρίζα!

ΑΓΟΡΑ

Τα επικαιροποιημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που δημοσιοποίησε ο ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), επιβεβαιώνουν την προσέγγιση των Ελλήνων αγοραστών στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Περίπου 1 στα 10 καινούρια αυτοκίνητα, που πουλήθηκαν μέσα στο πρώτο 5μηνο του 2023, είναι είτε πλήρως ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό, δείχνοντας με εντυπωσιακό τρόπο ότι οι Έλληνες αρχίζουν να εξοικειώνονται με το… φορτιστή τους.

Πιο συγκεκριμένα ένα ποσοστό της τάξεως του 9,7% της αγοράς καινούριων αυτοκινήτων, για το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως το Μάιο του 2023, αντιστοιχεί στα BEV  και στα PHEV.

Καταδεικνύοντας έτσι πως και οι Έλληνες αρχίζουν να υποδέχεται πιο θερμά, την τάση της εποχής, για εξηλεκτρισμό της αυτοκίνησης, ενώ σε αυτό βοηθά σίγουρα και ο μηδενικός φόρος εταιρικής χρήσης που συνοδεύει τα παραπάνω μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Παρά τη μικρή πτώση στις πωλήσεις, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, τα βενζινοκίνητα διατηρούν την πρωτοκαθεδρία, με το 45,4 % των συνολικών πωλήσεων, ενώ το υβριδικά -ήπια υβριδικά (MHEV) και πλήρως υβριδικά (HEV)- παραμένουν σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις καθώς τους αντιστοιχεί το 27,9%.

Σταθερά πτωτική είναι η πορεία των diesel (14,4%), ενώ το ποσοστό αυτών που καταναλώνουν και υγραέριο είναι στο 2.39%, κάτι που δικαιολογείται αν αναλογιστεί κανείς πως μόλις τρεις είναι οι εταιρείες (Renault, Dacia, Fiat), που διαθέτουν εργοστασιακές εκδόσεις LPG.

Advertisement

Συνολικά, στο πρώτο 5μηνο του έτους, οι συνολικές ταξινομήσεις καινούριων επιβατικών αυτοκινήτων είναι 56.969, σημειώνοντας αύξηση 30,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

Η πιο δημοφιλής κατηγορία παραμένει η B (υπερ-μίνι) με συνολική άνοδο 3,1%, σε σχέση με πέρσι.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Καλπάζει η αγορά του αυτοκινήτου…
Ποιος Ελληνας αγόρασε αυτή την υπέρ-Mercedes
Επίσημο: Αλλάζει χέρια η LeasePlan στην Ελλάδα – Εξαγορά βόμβα