Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Τρία νέα ηλεκτρικά από τη VinFast στη CES

Ελλάδα 11:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρία νέα ηλεκτρικά από τη VinFast στη CES

Mobility

Τρία νέα ηλεκτρικά από τη VinFast στη CES

Mobility

Η VinFast αποκάλυψε στη CES τα SUV VF5, VF6 και VF7 στην CES, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με τη μεγάλη γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Ταυτόχρονα, η VinFast ανακοίνωσε τιμές για τα μεγάλα της SUV, VF8 και VF9 με τα οποία σκοπεύει να μπει σε πρώτη φάση στην αμερικάνικη αγορά.

Η VinFast επέλεξε το Consumer Electronics Show για να παρουσιάσει τα νέα της SUV VF5, VF6 και VF7, μοντέλα με τα οποία επεκτείνει την ηλεκτρική της γκάμα η οποία αριθμεί πλέον 5 μοντέλα. Η εταιρεία από το Βιετνάμ που σχεδιάζει να εισέλθει στην αγορά των ΗΠΑ με τα ηλεκτρικά της SUV καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα επιλογών, έχοντας προτάσεις για κάθε κατηγορία, από την A-SUV έως και την E-SUV.

Advertisement
Advertisement

Όλα τα μοντέλα της διαθέτουν τη χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή LED σε σχήμα φτερού της VinFast, έντονα αισθητικά στοιχεία στα αμαξώματα καθώς και κάποιες σχεδιαστικές «λεπτομέρειες» που ορίζουν ένα άμεσα αναγνωρίσιμο family look στα μοντέλα της. Κατά την παρουσίαση των νέων μοντέλων η VinFast δεν έδωσε στοιχεία για τις προδιαγραφές του κάθε μοντέλου. Αξίζει να σημειωθεί πως στις βασικές εκδόσεις Eco, τα οχήματα θα προσφέρουν τεχνολογία επιπέδου 2+ που έχει να κάνει με την αυτόνομη μετακίνηση που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την ZF, ενώ οι πλουσιότερες εκδόσεις (Plus) θα εφοδιάζονται με λογισμικό που θα υποστηρίζει αυτονομία Επιπέδου 3 και 4.

Η VinFast ανακοίνωσε επίσης ένα πρόγραμμα μίσθωσης μπαταρίας με δύο προγράμματα συνδρομής, το «Flexible» που καλύπτει έως 500 χιλιόμετρα το μήνα και περιλαμβάνει προκαθορισμένη χρέωση για κάθε επιπλέον χιλιόμετρο και το «Fixed» που με ένα άλλο μηνιαίο κόστος θα έχει απεριόριστα χιλιόμετρα. Και στα δύο, το κόστος οδήγησης ενός ηλεκτρικού VinFast είναι «περίπου ίσο με το κόστος βενζίνης σε κάθε κατηγορία» με την εταιρεία να καλύπτει όλα τα έξοδα συντήρησης της μπαταρίας, συμπεριλαμβανομένης της δωρεάν αντικατάστασης της μπαταρίας όταν η ικανότητά της για φόρτιση πέσει κάτω από το 70%.

Advertisement

Η τιμή για το VF8 ξεκινά από 36.133 € για το Eco και από 42.669 € για το Plus. Αντίστοιχα, για το Eco VF9 η τιμή εκκίνησης είναι τα 49.280 €, ενώ το Plus ξεκινά από τις 53.413 €. Η VinFast προσφέρει εγγύηση 10 ετών ή 200.000 χιλιομέτρων και έχει ήδη αρχίσει να δέχεται προπαραγγελίες με την προκαταβολή ποσού της τάξης των 180 €. Η κυκλοφορία των VF8 και VF9 στην αγορά έχει προγραμματιστεί για το τέταρτο τρίμηνο του 2022, ενώ τα VF5, VF6 και VF7 θα ακολουθήσουν μέσα στο 2023. Η VinFast θα είναι μια από τις πρώτες αυτοκινητοβιομηχανίες που σταματά την παραγωγή οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης και μέχρι το τέλος του 2022 θα είναι μια μάρκα με αμιγώς ηλεκτρική γκάμα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VinFast: Οι Βιετναμέζοι έρχονται Ευρώπη και αντιγράφουν την… Tesla
Το Chrysler Airflow Concept στην CES
Νωρίτερα θα κλείσει τις πύλες της η φετινή CES

 

Advertisement