Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δημοπρασία για το πιο «περίεργο» Volvo

Ελλάδα 0:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δημοπρασία για το πιο «περίεργο» Volvo

ΝΕΑ

Δημοπρασία για το πιο «περίεργο» Volvo

ΝΕΑ

Ξεκίνησε την αυτοκινητιστική του καριέρα ως TP21 και μετά τις επεμβάσεις που έχει υποστεί έχει γίνει ότι πιο περίεργο υπάρχει στον κόσμο με τα σήματα της Volvo.

Advertisement
Advertisement

Με εκτενείς μετατροπές και «πειράγματα», το συγκεκριμένο Volvo που εκτός των άλλων είναι και σπάνιο, προωθείται για δημοπρασία από την Barrett-Jackson.

Κάποτε, το 1958, η Volvo παρουσίασε ένα μοντέλο σχεδιασμένο για στρατιωτική χρήση και ειδικότερα για τη μεταφορά των συστημάτων τηλεπικοινωνίας στο πεδίο της μάχης. Το TP21, παρήχθη μόλις σε 720 μονάδες από τις οποίες είναι άγνωστο το πόσες σώζονται μέχρι σήμερα. Ένα από αυτά, είναι και το τροποποιημένο κίτρινο αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες.

Advertisement
Advertisement

Είχε πρωταγωνιστήσει στην ετήσια έκθεση βελτιωμένων αυτοκινήτων, SEMA του Λας Βεγκας το 2018. Είχε τραβήξει τα βλέμματα με την ποιότητα της δουλειάς που είχε γίνει πάνω του, για να μπορέσει να φιλοξενήσει κάτω από το εμπρός καπό ένα V8 μοτέρ της Chevrolet με χωρητικότητα… 9,3 λίτρα.

Η απόδοση του κινητήρα αυτού, έφτανε τους 628 ίππους και τα 881 Nm ροπής, που καταλήγουν στους πίσω τροχούς, μέσω ενός τριτάχυτου (!) κιβωτίου ταχυτήτων. Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης σύγχρονες ανέσεις όπως υδραυλικό τιμόνι, κλιματισμό, δορυφορικό σύστημα πλοήγηση, αναδιπλούμενη τηλεόραση LCD για τους πίσω επιβάτες, κινητό δορυφορικό τηλέφωνο αλλά και ένα Playstation 4.

Advertisement

Το τελευταίο, είναι εγκατεστημένο στο πόρτ μπαγκάζ και συνδεδεμένο μια άλλη LCD οθόνη που είναι τοποθετημένη στην πλάτη του πίσω καθίσματος και έχει εξωτερικά ηχεία που «κρύβονται» στα μεταλλικά δοχεία καυσίμου εκατέρωθεν. Η καφέ δερμάτινη επένδυση του σαλονιού, δίνει το απαραίτητο πολυτελές ύφος στο εσωτερικό, από το οποίο ελάχιστα πράγματα θυμίζουν το παρελθόν του αυτοκινήτου.

Η Barrett-Jackson που έχει την ευθύνη της δημοπρασίας (στην οποία μπορεί να συμμετάσχει κανείς και διαδικτυακά) δεν έχει κάποια πρόβλεψη για την τιμή που θα φτάσει το αυτοκίνητο. Παράλληλα όμως, δεν υπάρχει και οριοθετημένη κάποια μίνιμουμ τιμή, που σημαίνει πως όλα είναι πιθανά και ίσως η απόκτησή του να μην αφορά μόνο τα πολύ μεγάλα πορτοφόλια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το ηλεκτρικό Volvo C40 τώρα πιο προσιτό
Με ονομασία-έκπληξη ο διάδοχος του Volvo XC90
Η Chevrolet παρουσιάζει το The Beast στη SEMA

 

Advertisement