Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με ονομασία-έκπληξη ο διάδοχος του Volvo XC90

Ελλάδα 2:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με ονομασία-έκπληξη ο διάδοχος του Volvo XC90

ΝΕΑ

Με ονομασία-έκπληξη ο διάδοχος του Volvo XC90

ΝΕΑ

Η τάση παντρέματος γραμμάτων και αριθμών δεν γνωρίζει πλέον την ίδια απήχηση στους κόλπους της Volvo, η οποία πλέον ανατρέχει στην σκανδιναβική μυθολογία.

Advertisement
Advertisement

Τέλος στη μακρά παράδοση χρήσης αλφαριθμητικών χαρακτήρων για την ονοματοδοσία των μοντέλων της αναμένεται να βάλει η Volvo, αρχής γενομένης από τον αντικαταστάτη του XC90, ο οποίος θα «ακούει» στο όνομα Embla.

Αυτό, τουλάχιστον αναφέρει το αυστραλιανό μέσο, Drive, που ανακάλυψε μια αίτηση κατοχύρωσης του εν λόγω εμπορικού σήματος, τον Οκτώβριο του 2021. Η Volvo δεν επιβεβαιώνει το δημοσίευμα, αλλά όπως έχει δηλώσει ο απερχόμενος (δείτε περισσότερα εδώ) Διευθύνων Σύμβουλος της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Hakan Samuelsson, το όνομα του νέου πολυτελούς SUV θα ξεκινά από φωνήεν.

Η ονομασία Embla εξυπηρετεί πλήρως τα σχέδια της Volvo να δημιουργήσει ένα επαναστατικό μοντέλο που θα εγκαινιάζει ένα νέο θεμελιώδες κεφάλαιο στην ιστορία της. Στη σκανδιναβική μυθολογία η Embla ήταν η πρώτη γυναίκα που δημιουργήθηκε από τους θεούς.

Advertisement
Advertisement

Ο αντικαταστάτης του XC90 δεν θα επαναπροσδιορίζει το ρου της ιστορίας της Volvo μόνο σε επίπεδο ονοματολογίας, μιας και θα σηματοδοτήσει την υιοθέτηση μιας υπερσύγχρονης σχεδιαστικής γλώσσας, αλλά και καινοτόμων τεχνολογιών που προλογίζονται από το πρωτότυπο Concept Recharge.

Όπως ήδη γνωρίζουμε, το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην ευέλικτη πλατφόρμα “SPA2” που είναι συμβατή τόσο με κινητήρες εσωτερικης καύσης όσο και αποκλειστικά με ηλεκτρικά μοτέρ, την ίδια ώρα που θα υπηρετεί τις ανάγκες αυτοματοποίησης της οδηγικής διαδικασίας.

Advertisement

Τόσο η εξωτερική όσο και η εσωτερική σχεδίαση θα φέρουν μίνιμαλ προσανατολισμό, μια τρίτη σειρά καθισμάτων θα ικανοποιεί τις μεταφορικές ανάγκες μιας μεγάλης οικογένειας και η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή θα έχει αυτονομία άνω των 500 χλμ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θύμα κυβερνοεπίθεσης η Volvo!
Volvo Cars: O Jim Rowan είναι ο νέος CEO
Video: Πέντε λόγοι που το Volvo XC40 Recharge είναι best-seller