Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό Volvo C40 τώρα πιο προσιτό

Ελλάδα 21:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ηλεκτρικό Volvo C40 τώρα πιο προσιτό

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό Volvo C40 τώρα πιο προσιτό

ΝΕΑ

Το πρώτο εξολοκλήρου ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo, ακολουθεί τα χνάρια του «αδελφικού» XC40 Recharge και θα προσφέρεται σε μια λιγότερο ισχυρή, προσθιοκίνητη έκδοση. Πόσο θα κοστίζει περίπου;

Advertisement
Advertisement

Το Volvo C40 είναι το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της σουηδικής εταιρείας που σχεδιάστηκε εξαρχής ως αμιγώς ηλεκτρικό, και είναι διαθέσιμο ήδη στη χώρα μας ως τετρακίνητο, κινούμενο από δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 408 ίππων.

Η Volvo δεν επαναπαύεται στην έκδοση AWD, και κατά συνέπεια έχει ετοιμάσει την πιο προσιτή, προσθιοκίνητη εκδοχή του. Αυτή, κινείται από μόλις έναν ηλεκτροκινητήρα των 231 PS, ενσωματώνοντας μια μικρότερη μπαταρία, ενεργειακής χωρητικότητας 69 kWh, από αυτή (78 kWh) του τετρακίνητου μοντέλου.

Η συγκεκριμένη διαφορά, ωστόσο, δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις σε επίπεδο αυτονομίας, δεδομένου ότι με μια φόρτιση θα διανύονται (βάσει WLTP) 406 έως 434 χλμ., έναντι των 415-445 του πιο ισχυρού μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΟ VOLVO C40 ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

Από την άλλη, το χάσμα των 177 ίππων και ο «παθητικός» ρόλος του πίσω άξονα, θα καταστήσει την προσθιοκίνητη έκδοση… λίγο πιο αργή, απαιτώντας για την ολοκλήρωση του «σπριντ» 0-100 χλμ./ώρα κάτι παραπάνω των 4,7 δευτερολέπτων της τετρακίνητης.

Advertisement

Το προσθιοκίνητο C40 δεν έχει αφιχθεί προσώρας στη χώρα μας, αλλά η τιμή του θα είναι αρκετά μικρότερη από τα 62.000 ευρώ που αξιώνει η Volvo για το τετρακίνητο.

Αλλά θα είναι ελαφρώς ακριβότερο από την προσθιοκίνητη ηλεκτρική έκδοση του XC40 (χρησιμοποιούν το ίδιο κινητήριο σύνολο), η οποία ξεκινά από τα 48.400 ευρώ.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι το C40 χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CMA του XC40 Recharge,  με τη μεγαλύτερη διαφοροποιήση να αφορά το πίσω μέρος, με την εντονότερη κλίση της οροφής, η οποία προσδίδει στο C40 πιο δυναμική εμφάνιση.

Στο εσωτερικό, η high-tech αύρα είναι διάχυτη, χάρη στις δύο πλήρως ψηφιακές οθόνες για το σύστημα πολυμέσων και τον πίνακα οργάνων, ενώ για τις επενδύσεις έχουν χρησιμοποιηθεί ανακυκλώσιμα υλικά, κάτι που αναδεικνύει τις περιβαλλοντικές ανησυχίες της Volvo.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Video: Πέντε λόγοι που το Volvo XC40 Recharge είναι best-seller
Volvo και Google: Αυτή είναι ευκολία (video)
Με ονομασία-έκπληξη ο διάδοχος του Volvo XC90