Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mια σπάνια Ferrari Koenig Special πωλείται

Ελλάδα 12:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mια σπάνια Ferrari Koenig Special πωλείται

ΝΕΑ

Mια σπάνια Ferrari Koenig Special πωλείται

ΝΕΑ

Η Ferrari 512 BB είναι ένα όμορφο και πάρα πολύ ικανό σε επίπεδο επιδόσεων μοντέλο, το οποίο μετά τις επεμβάσεις από την Koenig Specials, όπως φαίνεται έχασε πολύ από την κομψότητά του.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι επεμβάσεις της γερμανικής εταιρείας βελτιώσεων Koenig Specials «χαλάνε» -στα δικά μας τουλάχιστον μάτια- ένα άρτιο αισθητικά αμάξωμα.

Περί ορέξεως όμως… Σήμερα, αυτά τα κλασικά με τις επεμβάσεις από διάσημους βελτιωτές του παρελθόντος, έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή και επιθυμητά σε κάποιους κύκλους συλλεκτών και όχι μόνο. Το συγκεκριμένο, διατίθεται μέσω του site Collecting Cars και μέχρι στιγμής, η τιμή που έχει φτάσει είναι τα 95.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Είναι μια Ferrari 512 BB του 1978 που λίγα χρονιά μετά, δέχτηκε τις… «περιποιήσεις» της Koenig Specials. Εδώ να πούμε πως ο Willy Koenig και η ομάδα του, «έβαζαν χέρι» στην αισθητική του αμαξώματος, επιχειρώντας να «βελτιώσουν» την αεροδυναμική του και σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις, έκαναν και επεμβάσεις στον κινητήρα (βάζοντας turbo σε ατμοσφαιρικές Ferrari, κ.ο.κ.).

Η καρδιά αυτής της Ferrari 512 BB είναι ένας δυνατός ατμοσφαιρικός Boxer 12κύλινδρος κινητήρας 4,9 λίτρων που κινεί τους πίσω τροχούς, μέσω ενός 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Η εργοστασιακή ισχύς του μοντέλου ήταν 360 ίπποι και 451 Nm ροπής. Ακόμα και στην εργοστασιακή της μορφή, η 512 ΒΒ είναι αρκετά σπάνια, μια και παρήχθη μόλις σε 929 μονάδες- εκ των οποίων μόνο τα 101 ήταν δεξιοτίμονες.

Advertisement

Προφανώς ακόμα λιγότερα είναι αυτά που έχουν δεχτεί τις περιποιήσεις της Koenig Specials, γεγονός που καθιστά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ιδιαίτερα σπάνια περίπτωση καθώς έχει επεμβάσεις -ευτυχώς- μόνο στο αμάξωμα. Παρουσιάζεται δε σε καλή κατάσταση και έχει δεχτεί εκτενές service στα μηχανικά του μέρη από την GTO Engineering σχετικά πρόσφατα. Τα χιλιόμετρα στο κοντέρ της είναι 64.988 και αν κάποιος την θέλει πραγματικά, πρέπει να βιαστεί καθώς η δημοπρασία λήγει σύντομα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Koenig Specials Mercedes-Benz 560 SEC: Η σταρ των ’80s
Τα δέκα πιο παράξενα αυτοκίνητα των ’80s
Πόσα θα πιάσει ένα «σκέτο» μοτέρ από Ferrari Enzo;

 

 

Advertisement