Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Koenig Specials Mercedes-Benz 560 SEC: Η σταρ των ’80s

Ελλάδα 21:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Koenig Specials Mercedes-Benz 560 SEC: Η σταρ των ’80s

ΝΕΑ

Koenig Specials Mercedes-Benz 560 SEC: Η σταρ των ’80s

ΝΕΑ

Μια σπάνια πρωτότυπη Mercedes-Benz 560 SEC «Koenig Specials», της δεκαετίας του 1980 με πολλές… βελτιώσεις βγαίνει σε δημοπρασία.

Advertisement
Advertisement

Η 560 SEC, αποδίδει 400 ίππους με turbo και πωλείται με αρχική τιμή 175.000 ευρώ σε δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s.

 

Την οδηγείτε, φορώντας κουστούμι με βάτες, γυρισμένα τα μανίκια του (ώστε να φαίνεται η φόδρα λαχούρι) see-through πουκάμισο μαύρο και παντελόνι με πιέτα. Τα Koenig Specials έγιναν είδωλα της αυτοκίνησης  τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, η εταιρεία ήταν ένας από τους πρώτους οίκους μετατροπών στον κόσμο που ασχολήθηκαν με Ferrari Porsche και Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα ήταν ο πρώτος, που έφτασε τους 1000 ίππους (κάτι ιστορικό στα eighties) με την Koenig Competition Evolution. Ήταν μία Ferrari Testarossa με διπλό turbo, που εξόργισε τον Enzo Ferrari τόσο πολύ που επέμενε (με απειλή δικαστηρίου) ο Koenig να βγάζει όλα τα σήματα της Scuderia από το αυτοκίνητο.

Τα… άγρια Koenig Specials

Advertisement

Όταν αποσύρθηκε (προσωρινά) από τους αγώνες αυτοκινήτου το 1969, ο Willy Konig άρχισε να «πειράζει» εξωτικά αυτοκίνητα για να βελτιώσει περαιτέρω την απόδοσή τους και την συμπεριφορά τους στην πίστα.

Το πρώτο αυτοκίνητο που τροποποίησε, ήταν μία Ferrari 365 GT4 BB. Όταν οι άλλοι ιδιοκτήτες είδαν τις αλλαγές που είχε κάνει στο αυτοκίνητο, του ζήτησαν να κάνει το ίδιο και στο δικό τους – και έτσι γεννήθηκε η επιχείρηση.

Advertisement

Στόχος του ήταν να «κάνει ξανά τα μοντέλα της Ferrari σωστά σπορ αυτοκίνητα», κάτι που αναμφίβολα προκάλεσε την οργή του Enzo Ferrari. Μέχρι τη δεκαετία του 1980 έφτιαχνε εκδόσεις «Koenig Specials» αυτοκινήτων από κατασκευαστές, όπως: Η Mercedes, η Porsche, η Jaguar και η Lamborghini, παράλληλα με τις δημοφιλείς μετατροπές του στις Ferrari.

Το εσωτερικό πολλών αυτοκινήτων που κατασκεύασε η Koenig Specials παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο. Η εταιρεία ήταν αφοσιωμένη στην ταχύτητα και τις επιδόσεις, και πολλά από τα αυτοκίνητα, που βελτίωνε είχαν ήδη πολυτελές εσωτερικό.

Advertisement

Ανάλογα με το ποσοστό βελτίωσης, είχατε την επιλογή από δύο bodykit, την έκδοση ένα και δύο. Η έκδοση 1, είχε πλευρικές λωρίδες που έμοιαζαν οπτικά με την Ferrari Testarossa, οι οποίες… οδηγούσαν στα πίσω «φτερά». Η έκδοση δύο είχε αεραγωγούς στην ίδια θέση, ενώ και οι δύο περιλάμβαναν φουσκωτούς θόλους τροχών και προαιρετική πίσω αεροτομή.

Με 410 ίππους, η έκδοση Koenig Specials της Mercedes-Benz 560 SEC ήταν πιο γρήγορη, πιο δυνατή και πιο εντυπωσιακή οπτικά από το αρχικό μοντέλο και αρκετές πουλήθηκαν στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι και την Ιαπωνία.

Το αυτοκίνητο που βλέπετε εδώ είναι ένα μοντέλο του 1988 (παραδόθηκε στον πρώτο ιδιοκτήτη του τον Δεκέμβριο του 1989 και έβγαλε πινακίδες κυκλοφορίας τον Ιανουάριο του 1990)  με κιτ αμαξώματος «έκδοσης δύο», συνοδεύεται από Πιστοποιητικό Προέλευσης (από την Koenig) και πρωτότυπα φυλλάδια και έχει μπλε-μαύρο μεταλλικό χρώμα με μαύρο δερμάτινο εσωτερικό.

Δεν είναι γνωστό πόσες ακριβώς Koenig Specials 560 SEC κατασκευάστηκαν. Βγαίνουν προς πώληση σπάνια και πάντα τραβούν την προσοχή για τις επιδόσεις τους και την άγρια εμφάνιση του… kit αμαξώματος της δεκαετίας του ’80.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes-Benz SL: Διαχρονικά το πιο λαμπρό αστέρι
Απίστευτη Mercedes-Benz 190E 2.5-16 Evo ψάχνει το νέο της ιδιοκτήτη
Προς πώληση η Mercedes-Benz 450 SEL του Bono