Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα δέκα πιο παράξενα αυτοκίνητα των ’80s

Ελλάδα 1:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα δέκα πιο παράξενα αυτοκίνητα των ’80s

ΝΕΑ

Τα δέκα πιο παράξενα αυτοκίνητα των ’80s

ΝΕΑ

Ανάμεσα σε δεκάδες βελτιωμένα μοντέλα που παρουσιάστηκαν τις δεκαετίες του ’80 και ’90 ιδού ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό top-10.

Advertisement
Advertisement

Στη Γηραιά Ήπειρο υπάρχουν αρκετοί βελτιωτές και καροσερίστες, οι οποίοι τη δεκαετία του ’80 και μέχρι τις αρχές των nineties είχαν κάνει αισθητή την παρουσία τους, χάρη στα πρωτότυπης σχεδίασης μοντέλα τους που ουδέποτε πήραν τον δρόμο της παραγωγής.  Παρακάτω σας έχουμε ετοιμάσει μία λίστα από αυτά που είναι αφύσικο να μην σχολιαστούν ποικιλοτρόπως.

Koenig-Competition Evolution

Advertisement
Advertisement

Η Ferrari Testarossa δέχεται τις περιποιήσεις του Γερμανού πρωταθλητή αναβάσεων Willy Koenig και του ομώνυμου βελτιωτικού οίκου και χάρη στον εξελιγμένο V12 κινητήρα με τα διπλά τούρμπο, η απόδοσή της ξεπερνά τους 1.000 ίππους, σχεδόν διπλάσια από την F40.

Styling Garage 500SGS Gullwing

Advertisement

To 1982 η εταιρεία μετασκευής αμαξωμάτων Styling Garage και ιδιαίτερα αγαπητή στους κατοίκους της Αραβικής χερσονήσου, παρουσίασε μία εκδοχή της Mercedes-Benz 500 SEC που διέθετε τις γνωστές gullwing πόρτες της 300 SL.

Advertisement

Koenig Specials R107 SL

Ο Koenig, πέραν των βελτιωμένων Ferrari εξέλιξε και κάποια μοντέλα της Mercedes-Benz, όπως την SL (R107). Η αλήθεια είναι ότι η μετατροπή του γερμανικού ρόουντστερ μόνο επιτυχημένη δεν κρίθηκε, μάλλον το αντίθετο. Σε αυτό βασικό ρόλο έπαιξαν οι πλαϊνές αεροδυναμικές επιφάνειες και η πίσω σταθερή αεροτομή.

Advertisement

Strosek 928

Ο Voittorio Strosek αποτέλεσε το αντίπαλο δέος της Koenig. Χαρακτηριστικό μοντέλο η τροποποιημένη 928 που διέθετε NACA αεραγωγούς, νέο καπό, ενώ αργότερα παρουσιάστηκε η έκδοση Ultra Wing με μεγάλη αεροτομή και πόρτες που άνοιγαν προς τα πάνω.

B+B Auto Exclusiv 928 Targa

Το 1979, λίγο μετά την επίσημη παρουσίαση της Porsche 928, η φίρμα B+B Auto Exclusiv παρουσιάζει την δική της άποψη, την 928 Targa. Τα αδέλφια Buchmann αφαίρεσαν όλα τα «ανεπιθύμητα» τμήματα της οροφής και του πίσω αμαξώματος, αφήνοντας μόνο την κολόνα Β. Μόλις 5 μοντέλα από το συγκεκριμένο μοντέλο κυκλοφόρησαν.

Rinspeed Porsche 939

Η Rinspeed παίρνει ως βάση μία Porsche 911 Cabrio και της «αλλάζει» κυριολεκτικά την εμφάνιση. Μπροστά διαθέτει ένα νέο εντελώς ρύγχος και συνδυάζεται με έναν made by Rinspeed προφυλακτήρα, ενώ και τα πίσω φωτιστικά σώματα έχουν μεταφερθεί αυτούσια από την 928.

RUF CTR

Ένα από τα διασημότερα βελτιωμένα μοντέλα είναι φυσικά η Ruf CTR ή «Yellowbird» όπως την γνωρίσαμε στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Το αυτοκίνητο διέθετε τον εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα 3,4 λίτρων που απέδιδε 469 ίππους, με αποτέλεσμα η τελική ταχύτητά του να φτάνει τα 338 χλμ./ώρα.

Gemballa Avalanche 911

Η Gemballa Avalanche 911 αποτέλεσε προϊόν συνεργασίας της ομώνυμης φίρμας με την RUF, ενώ χρησιμοποιούσε το ίδιο flat-six μοτέρ των 375 ίππων. Αυτό που την έκανε ξεχωριστή ήταν η σχεδίαση του αμαξώματος, με χαρακτηριστικά μεγάλα μετατρόχια και μία ακραία πίσω αεροτομή.

DP Cargo

H DP44 ή DP Cargo είναι ουσιαστικά η shooting brake εκδοχή της Porsche 944, πάνω στην οποία έχει βασιστεί. Πνευματικός πατέρας της είναι η DP Motorsport, που ιδρύθηκε από τον Ekkehard Zimmermann ο οποίος έγινε γνωστός από την Porsche 935 K3 που κατέκτησε την πρώτη θέση στις 24 Ώρες του Le Mans το 1979.

Treser Quattro Roadster

Ως υπεύθυνος της Audi Sport στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Walter Treser ήταν ένας από τους ανθρώπους-κλειδιά για την δημιουργία του Audi Quattro. Λίγο μετά αποφάσισε να δημιουργήσει την δική του εταιρεία, με το Quattro Roadster να αποτελεί το πρώτο του δημιούργημα. Βασικά του χαρακτηριστικά η αναδιπλούμενη μεταλλική οροφή και φυσικά η τετρακίνηση quattro.

Πηγή: motor1.com

Διαβάστε επίσης:
Το Top 10 των best-seller SUV στην Ευρώπη
Ντιέγκο Μαραντόνα: Το top-10 του «Θεού»
VW: Πρώτη σε πωλήσεις στην Ευρώπη το 2021