Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα θα πιάσει ένα «σκέτο» μοτέρ από Ferrari Enzo;

Ελλάδα 2:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα θα πιάσει ένα «σκέτο» μοτέρ από Ferrari Enzo;

ΝΕΑ

Πόσα θα πιάσει ένα «σκέτο» μοτέρ από Ferrari Enzo;

ΝΕΑ

Ο V12 της Ferrari Enzo είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους κινητήρες που έχουν τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο και τώρα είναι η ευκαιρία για κάποιους να τον αποκτήσουν, ακόμα κι αν τον θέλουν για διακοσμητικό στο σαλόνι τους.

Advertisement
Advertisement

Μια δημοπρασία διαφορετική από τις άλλες ετοιμάζει ο οίκος RM Sotheby’s για τον ερχόμενο Δεκέμβριο, με ένα κινητήρα για Ferrari Enzo, του «κουτιού»- κυριολεκτικά!

Σύμφωνα με τα έγγραφα που αποδεικνύουν την ιστορία του κινητήρα, το κιβώτιο πήγε αρχικά από τη Μodena στον αντιπρόσωπο της Ferrari «Formula Automobile Copenhagen» στη Δανία, τον Ιούνιο του 2014. Από την RM Sotheby’s, υποστηρίζουν πως ο κινητήρας δεν έχει βγει από το ξύλινο κουτί με το οποίο είναι τώρα διαθέσιμος και δεν έχει λειτουργήσει ποτέ.

Advertisement
Advertisement

Μιλάμε για τον ισχυρότερο ατμοσφαιρικό κινητήρα που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο με έγκριση τύπου για κυκλοφορία στο δρόμο εκείνη την εποχή, με χωρητικότητα 6,0 λίτρων και απόδοση 660 ίππους. Αυτός ο κινητήρας, προοριζόταν μέχρι το 2004 μόνο για την Enzo, ενώ στη συνέχεια με κάποιες αλλαγές, ήταν αυτός που βρέθηκε κάτω από τα καπό 599 GTB Fiorano και 599 GTO.

Συνολικά, ο κινητήρας αυτός πήρε τον τίτλο του «Διεθνούς Κινητήρα της Χρονιάς» έξι φορές. Η δημοπρασία για τον κινητήρα αυτό, είναι προγραμματισμένη να γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο και η τιμή που υπολογίζεται πως θα φτάσει, είναι κάπου ανάμεσα στις 200 και τις 300 χιλιάδες ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα αστείο αλλά ακριβό λάθος με Ferrari 458 (+video)
Γιατί η Ferrari δεν επηρεάζεται από την οικονομική κρίση;
Η ανοιχτή Ferrari Testarossa του «Outrun» πωλείται (+video)

Advertisement

 

 

 

Advertisement