Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lockdown: Ανοίξτε τα καταστήματα ποδηλάτων…

Ελλάδα 22:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lockdown: Ανοίξτε τα καταστήματα ποδηλάτων…

ΝΕΑ

Lockdown: Ανοίξτε τα καταστήματα ποδηλάτων…

ΝΕΑ

Η απόφαση για έστω προσωρινό κλείσιμο των συγκεκριμένων επιχειρήσεων μπορεί να τινάξει στον αέρα το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά», ενώ το ποδήλατο -στο πλαίσιο της προσωπικής άθλησης- παίζει σημαίνοντα ρόλο σε μία περίοδο lockdown…

Advertisement
Advertisement

Η εξάπλωση του κορωνοϊού ανάγκασε το κυβερνητικό επιτελείο να ανακοινώσει αυστηρά περιοριστικά μέτρα ώστε να μειωθούν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ήδη σε πολλές περιοχές της Ελλάδας μεταξύ των οποίων Αττική και Θεσσαλονίκη πολλά καταστήματα έκλεισαν ενώ οι πολίτες στην συμπρωτεύουσα και τις Σέρρες μετακινούνται πλέον μόνο με την αποστολή SMS.

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες οι Αρχές αποφάσισαν να υλοποιήσουν lockdown για δύο εβδομάδες καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα δεν άφηναν και πολλές επιλογές.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο στα καταστήματα που το κράτος επιβάλλει αναγκαστικό προσωρινό κλείσιμο περιλαμβάνονται και οι εμπορίες και service ποδηλάτων που γνώριζαν μεγάλη άνθηση αυτή την εποχή εξαιτίας και της ύπαρξης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» όπου η απόκτηση κάποιου ηλεκτρικού ποδηλάτου γίνεται πολύ πιο εύκολη εξαιτίας της επιδότησης.

Παράλληλα θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως τα ηλεκτρικά ποδήλατα αφορούν σχεδόν σε 8 στις 10 αιτήσεις για επιδότηση στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» και το προσωρινό κλείσιμο των εν λόγω επιχειρήσεων θα αναστρέψει το καλό κλίμα που είχε δημιουργηθεί στην συγκεκριμένη αγορά και ίσως να μην μπορέσει να επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα.

Πέραν όμως της αγοράς ηλεκτρικών ποδηλάτων που «παγώνει» από το προσωρινό κλείσιμο των συγκεκριμένων επιχειρήσεων έχει δημιουργηθεί ακόμη ένα τεράστιο πρόβλημα που έχει να κάνει με την συντήρηση των ηλεκτρικών ή κανονικών ποδηλάτων καθώς ούτε τα συνεργεία των συγκεκριμένων δίκυκλων εξαιρούνται από το προσωρινό λουκέτο.

Advertisement

Το αποτέλεσμα της απόφασης είναι οι κάτοχοι των ηλεκτρικών ή μη ποδηλάτων να μην μπορούν να τα επισκευάσουν αλλά ούτε να αθληθούν με αυτά σε περίπτωση βλάβης καθώς σε υπάρχει διαθέσιμο συνεργείο επισκευής τους.

Καλό θα ήταν τα κυβερνητικά στελέχη να αναπροσαρμόσουν την απόφασή τους για τις εμπορίες και τα συνεργεία ηλεκτρικών ή απλών ποδηλάτων ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ομαλά το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» και οι πολίτες να μην απομακρυνθούν από ένα μέσο μετακίνησης με μηδενικούς ρύπους που κάνει τα πρώτα αισιόδοξα βήματά του στην Ελλάδα.

Advertisement

Άλλωστε το ποδήλατο είτε είναι ηλεκτρικό είτε όχι αποτελεί και ένα Μέσο άθλησης για τον αναβάτη καθώς αν εκείνος δεν κάνει πετάλι δεν κινείται!

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη! Αυτά είναι τα χαμηλότερα Τέλη Κυκλοφορίας 2021

Advertisement

Ποιες χώρες θα διπλασιάσουν τα πρόστιμα για ταχύτητα στις πόλεις

Ουραγός η Ελλάδα στα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών ΙΧ!