Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσκεψη Biden στην έκθεση NAIAS

Ελλάδα 11:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσκεψη Biden στην έκθεση NAIAS

ΝΕΑ

Επίσκεψη Biden στην έκθεση NAIAS

ΝΕΑ

Το σαλόνι αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ δεν είναι μόνο ένα σημαντικό ραντεβού για τους φίλους των τεσσάρων τροχών αλλά και ένα σημαντικό οικονομικό γεγονός για την πόλη και όλη την πολιτεία του Μίσιγκαν. Την έκθεση επισκέφθηκε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. «Όπως η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία ορθοπόδησε, το ίδιο θα κάνει και η πόλη του Ντιτρόιτ», ανέφερε ο Joe Biden.

Advertisement
Advertisement

Τον περασμένο Ιούλιο ο δήμος του Ντιτρόιτ είχε καταθέσει αίτηση πτώχευσης στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, καθώς τα χρέη του έφθαναν τα 18 δισ. δολάρια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο δήμο των Ηνωμένων Πολιτειών που χρεοκοπεί. Το άλλοτε «κόσμημα» της αυτοκινητοβιομηχανίας έχασε το ένα τέταρτο του πληθυσμού του μέσα σε διάστημα 10 ετών. Σταδιακά, οι μεγάλοι όμιλοι εγκατέλειψαν την πόλη, επιφέροντας σκληρό πλήγμα στην οικονομία της.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Cobo Center (όπου φιλοξενείται η έκθεση του Ντιτρόιτ), ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ πέρασε από τα περίπτερα των Big Three (General Motors, Ford, Chrysler) και συναντήθηκε με τους επικεφαλής τους (Mary Barra, Bill Ford και Sergio Marchionne αντίστοιχα). Δεν παρέλειψε να καθίσει πίσω από το τιμόνι αυτοκινήτων όπως η Ford Mustang και η Corvette Z06. Το προηγούμενο βράδυ ο Biden είχε δειπνήσει με το δήμαρχο του Ντιτρόιτ Mike Duggan, με κύριο θέμα συζήτησης την προσπάθεια ανασυγκρότησης της πόλης.

zp8497586rq