Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διαβάστε πως η Leoni φτιάχνει ακόμα καλώδια στην Ουκρανία

Ελλάδα 14:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διαβάστε πως η Leoni φτιάχνει ακόμα καλώδια στην Ουκρανία

ΝΕΑ

Διαβάστε πως η Leoni φτιάχνει ακόμα καλώδια στην Ουκρανία

ΝΕΑ

Στα τέλη Φεβρουαρίου τα πράγματα φαίνονταν πολύ δύσκολα σχετικά με την παραγωγή των καλωδιώσεων που απαιτούνται για τη μαζική παραγωγή αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

VW και BMW ανησύχησαν λίγο παραπάνω καθώς εξαρτώνται από από τη γραμμή παραγωγής της Leoni στη δυτική Ουκρανία.

Η Leoni διέκοψε τις δραστηριότητες της αμέσως μετά την έναρξη της ρώσικης εισβολής στις 24/2 και άφησε στα κρύα του λουτρού μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες κυρίως του VW Group και αλλά και τη BMW. Η Leoni διαθέτει εργοστάσια και σε άλλες χώρες εκτός Ευρώπης, όμως οι μεταφορές είναι πολύ πιο δύσκολο να πραγματοποιηθούν πχ από την Αφρική προς τη Γερμανία. Η Leoni ωστόσο -σε πείσμα των δυσκολιών- κατάφερε να επανέλθει με ορισμένες ενέργειες, παρά το πολεμικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα.

Απασχολεί συνολικά 7.000 υπαλλήλους στα εργοστάσια του Stryi και της Kolomyia εκ των οποίων οι 200 άνδρες έφυγαν για το πεδίο της μάχης και 400 γυναίκες εγκατέλειψαν τη χώρα για ένα ασφαλές αύριο με τα παιδία τους. Οι άνδρες γενικότερα στην Ουκρανία δεν επιτρέπεται να περάσουν τα σύνορα εκτός αν υπερβαίνουν τα 60 έτη σε ηλικία. Αυτό αποτέλεσε μεγάλο θέμα για τις μεταφορές, καθώς δεν θα μπορούσε η Leoni να επιτάξει γυναίκες για να οδηγούν φορτηγά 40 τόνων. Βρήκε όμως τη λύση σε έμπειρους οδηγούς άνω των 60 ετών που μπορούν να πραγματοποιήσουν δρομολόγια στο εξωτερικό.

Advertisement
Advertisement

Ένα ακόμη πρόβλημα ήταν τα ωράρια όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία αλλά και οι σειρήνες που οδηγούν τους πολίτες στα καταφύγια σε ελάχιστο χρόνο. Οι αρχές φρόντισαν να χτίσουν καταφύγια ασφαλείας σε απόσταση που μπορεί να καλυφθεί σε λιγότερο από 15 λεπτά με τα πόδια από τα εργοστάσια της Leoni. Παράλληλα τα ωράρια στις γραμμές παραγωγής άλλαξαν και προσαρμόστηκαν στους χρονικούς περιορισμούς του κράτους ώστε να αποφευχθεί τυχόν χτύπημα από τους Ρώσους (είναι πιο σπάνιο να συμβεί κατά τη διάρκεια της νύχτας).

Advertisement

Μία ακόμη ενέργεια της Leoni έχει να κάνει με την απλοποίηση των καλωδιώσεων στα πρότυπα του εργοστασίου της Ρουμανίας και της Σερβίας. Δεν χρειάζεται δηλαδή να πληρούν τις κορυφαίες προδιαγραφές αρκεί να καλύπτονται συντομότερα οι ανάγκες των εταιρειών που καίγονται για παραδώσεις. Αυτό θα χρειαστεί βέβαια λίγο χρόνο μέχρι να συμβεί αφού τα εργοστάσια έχουν μάθει λειτουργούν με έναν συγκεκριμένο τρόπο ο οποίος θα αλλάξει με γνώμονα την ποσότητα και όχι την ποιότητα. Ικανοποίηση λοιπόν έστω και πρόσκαιρη για τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν ένα μπελά λιγότερο στο κεφάλι τους.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ουκρανία: Οι εταιρείες ψάχνουν να καλύψουν παραγωγές
Η κρίση στην Ουκρανία προκαλεί διακοπές στις γραμμές παραγωγής
Ουκρανία: Ανθρωπιστική Βοήθεια από τον Όμιλο Σαρακάκη

Advertisement