Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διαρροή για την Mercedes EQS SUV

Ελλάδα 0:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διαρροή για την Mercedes EQS SUV

ΝΕΑ

Διαρροή για την Mercedes EQS SUV

ΝΕΑ

H ΕQS SUV, είναι το τρίτο μοντέλο που εξελίσσεται πάνω στην αποκλειστική EV πλατφόρμα της εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

H ηλεκτρική ναυαρχίδα θα αποκαλυφθεί επίσημα στις 19 Απριλίου και θα βασίζεται κατά κύριο λόγο πάνω στην EQS.

Από την πρόωρη ανεπίσημη αποκάλυψη της, διακρίνουμε ότι στο προφίλ της EQS SUV δεσπόζουν μεγάλες αεροδυναμικές ζάντες πολλών ακτινών, η βασική γραμμή είναι ψηλά τοποθετημένη, ενώ η κλίση της οροφής προς τα πίσω είναι έντονη, ένα στοιχείο που ενισχύει τον δυναμισμό της EQS SUV. Στο πίσω μέρος εδρεύουν ενοποιημένα φωτιστικά σώματα, ένα χαρακτηριστικό που αποτελεί σήμα κατατεθέν όλων των μοντέλων της οικογένειας EQ.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μία κλασική μεγάλη Mercedes, χωρίς εκπλήξεις και σχεδιαστικές ακρότητες, διατηρώντας την νέα ηλεκτρική σχεδιαστική «γλώσσα» της εταιρίας, με έμφαση κυρίως στην μάσκα και τα φωτιστικά σώματα τα οποία θα έχουν αρκετά κοινά στοιχεία με την ΕQS σεντάν.

Μεγάλη έμφαση δόθηκε στην διαμόρφωση του εσωτερικού, με ιδιαίτερα πολυτελή χαρακτηριστικά και θέσεις για επτά επιβάτες. Τις εντυπώσεις κερδίζει και εδώ το τεράστιο ΜΒUX Hyperscreen με μία ενιαία επιφάνεια 56 ιντσών που καλύπτει από άκρη σε άκρη ολόκληρο το ταμπλό. Παράλληλα προσφέρονται όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ΕQS αν και θα υπάρχουν κάποιες μικρές βελτιώσεις και αναβαθμίσεις στο ψηφιακό της υπόβαθρο.

Advertisement

Δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί πάντως το επιπλέον βάρος σε σχέση με την EQS, (κοντά στους 3 τόνους) κάτι που λειτουργεί σε κάποιο βαθμό ει βάρος της συνολικής αυτονομίας. Αυτή δεν θα μπορεί να ξεπερνά τα 650 χιλιόμετρα, από τη στιγμή που στη σεντάν εκδοχή της είναι περισσότερα από 700 χιλιόμετρα.

Η EQS SUV δανείζεται κινητήρια σύνολα της πολυτελούς ηλεκτρικής λιμουζίνας. Επομένως, υπάρχει η EQS SUV των 333 ίππων, αλλά και η EQS 580 4MATIC των 523 ίππων και 855 Nm ροπής.  Διαθέσιμη, θα είναι πιθανότατα να είναι και μια «καυτή» AMG έκδοση άνω των 760 ίππων. Το σύστημα πρόωσης, επίσης, θα περιλαμβάνει και μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 108 kW.

Advertisement

Για τις μπαταρίες η Mercedes-Benz επιβεβαίωσε την συνεργασία της με την Κινέζικη εταιρία Envision AESC, η οποία θα παρέχει τις συστοιχίες στο εργοστάσιο της Tuscaloosa. Οι μπαταρίες αυτές θα είναι όπως τις περιγράφει υψηλών επιδόσεων ιόντων λιθίου, και θα είναι διαθέσιμες από τα μέσα της δεκαετίας. Μέχρι να ξεκινήσει την λειτουργία του το νέο εργοστάσιο, η Mercedes θα συνεχίσει να προμηθεύεται μπαταρίες από τους υπάρχοντες προμηθευτές.

Στο ίδιο εργοστάσιο, εκτός από την EQS SUV μοντέλα, θα παράγεται η ηλεκτρική Maybach SUV, και από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει και η EQE SUV. Η Mercedes-Benz σχεδιάζει την παραγωγή πάνω από 6.000 ηλεκτρικών μοντέλων στο συγκεκριμένο εργοστάσιο κάθε μήνα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To IVI σύστημα infotainment της LG στην Mercedes EQS (+video)
Η Mercedes βιάζεται να παρουσιάσει τις ηλεκτρικές EQE και EQS
Η Mercedes EQS τα «βρήκε σκούρα» στο τεστ ταράνδου (+video)