Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Mercedes EQS τα «βρήκε σκούρα» στο τεστ ταράνδου (+video)

Ελλάδα 9:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes EQS τα «βρήκε σκούρα» στο τεστ ταράνδου (+video)

Mobility

Η Mercedes EQS τα «βρήκε σκούρα» στο τεστ ταράνδου (+video)

Mobility

Το αυξημένο βάρος του πολυτελούς ηλεκτρικού σεντάν, φαίνεται πως υπερτερεί της του πλεονεκτήματος της τετραδιεύνθυνσης και η EQS δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά όσο η πιο «συμβατική» λιμουζίνα της Mercedes-Benz, η S-Class.

Advertisement
Advertisement

Η νέα Mercedes-Benz EQS 580 πέρασε από το πεδίο δοκιμών του ισπανικού KM77 που μας έχει δώσει κατά καιρούς πολύ ενδιαφέροντα video από δυναμικές δοκιμές.

Στη δοκιμασία της «αποφυγής ταράνδου» το ηλεκτρικό σεντάν, φαίνεται να δυσκολεύεται, παρά την υψηλή τεχνολογία που εμφανίζει σε ότι έχει να κάνει με τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού του. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως η EQS έχει εκτός των άλλων και τετραδιεύθυνση και παρ’ όλα αυτά, το αποτέλεσμα δεν ήταν τόσο καλό όσο της S-Class που προσφάτως πέρασε από τις ίδιες δοκιμασίες.

Advertisement
Advertisement

Η υψηλότερη ταχύτητα εισόδου στον ελιγμό για την EQS ήταν 72 χλμ./ώρα, ενώ της S-Class ήταν τα 74 χλμ./ώρα. Η διαφορά μπορεί να φαίνεται μικρή ως αριθμός, είναι όμως πολύ σημαντική σε πραγματικές συνθήκες μια και το αυτοκίνητο που έχει καλύτερη επίδοση, δίνει στον οδηγό του τη δυνατότητα να αντιδράσει πιο αποτελεσματικά σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ένα από τα προφανή στοιχεία που επηρέασαν την επίδοση του ηλεκτρικού σεντάν, σε σύγκριση με την αντίστοιχη της S-Class, είναι και το βάρος του. H EQS ζυγίζει 2.670 κιλά, ενώ η εξίσου πολυτελής αλλά «συμβατική» S-Class, ζυγίζει 2.060 κιλά.

Advertisement

Από τη δοκιμή του KM77, προκύπτει πως η EQS έχει την τάση να υποστρέφει σε δοκιμές με αυξημένη ταχύτητα και να ανοίγει την τροχιά της, έχοντας όμως τον οδηγό πάντα σε κοντρόλ των αντιδράσεων- έστω και αν το αυτοκίνητο χρειάζεται περισσότερο χώρο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κόντρα τεχνολογιών: Mercedes EQS 450 vs S 500 (+video)
Diriyah E-Prix: Νικητής ο De Vries με 1-2 για Mercedes (+video)
Το Hyundai Ioniq 5 εκπλήσσει στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

 

 

Advertisement