Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διακοπές ΔΕΗ τέλος αν έχεις Ford F-150 Lightning

Ελλάδα 23:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διακοπές ΔΕΗ τέλος αν έχεις Ford F-150 Lightning

ΝΕΑ

Διακοπές ΔΕΗ τέλος αν έχεις Ford F-150 Lightning

ΝΕΑ

Το αμιγώς ηλεκτρικό της Ford φροντίζει για την ηλεκτροδότηση των κατοικιών, προσφέροντας χείρα βοηθείας στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης εξαιτίας φυσικών καταστροφών.

Advertisement
Advertisement

Τεράστια είναι η δημοφιλία που γνωρίζει το νέο ηλεκτρικό της Ford, F-150 Lightning, με την εταιρεία να ανακοινώνει πως προχωρά στην προσωρινή παύση υποβολής παραγγελιών, μιας και η ζήτηση ήταν πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως σταματά να αναπτύσσει έξυπνες λύσεις που αφορούν το μηδενικών ρύπων αγροτικό της. Η Ford ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με την αμερικανική εταιρεία εγκατάστασης συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας Sunrun, επιτρέποντας στους φίλους να «αγκαλιάσουν» τη βιωσιμότητα.

Ήταν ήδη γνωστό ότι η Ford θα επέτρεπε στο Lightning να τροφοδοτεί τα οικιακά συστήματα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά δεν είχε γνωστοποιηθεί η εταιρεία που θα εξέλισσε για λογαριασμό της το σύστημα αμφίδρομης φόρτισης. Αυτή, λοιπόν, είναι η Sunrun.

Advertisement
Advertisement

Πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει το F-150 Lightning με τη μεγάλη μπαταρία (131 kWh), η οποία  σύμφωνα με τη Ford μπορεί να παρέχει σε μια μέση κατοικία ηλεκτρική ενέργεια που είναι αρκετή για τρεις ημέρες. Μάλιστα, η ηλεκτρική επάρκεια δύναται να αυξηθεί στα 10 24άωρα, εφόσον συνδυαστεί και με τη μέθοδο ηλεκτροδότηση μέσω ηλιακών οροφών, μια υπηρεσία που προσφέρεται επίσης από τη Sunrun.

Η δυνατότητα του F-150 Lightning να φορτίζει το οικιακό δίκτυο μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια σε περιπτώσεις που υπάρχει παρατεταμένη διακοπή ρεύματος –  για παράδειγμα εξαιτίας ενός χιονιά, σαν την «Ελπίδα» που σφυροκόπησε την Εύβοια και την Αττική.

Advertisement

Σύμφωνα με τη Ford, καθοριστικό ρόλο στην αμφίδρομη φόρτιση διαδραματίζει το έξυπνο σύστημα αποθήκευσης της ενέργειας Intelligent Backup Power. Αν η ενέργεια του σπιτιού εξαντληθεί, το pick-up μπορεί αυτόματα να αρχίσει τη φόρτιση του σπιτιού, μέσω του Wallbox (επιτοίχιος φορτιστής) Ford Charge Station Pro, το οποίο προσφέρεται με κάθε F-150 Lightning με τη μεγάλη μπαταρία.

Advertisement

Όταν το πρόβλημα αποκατασταθεί, γίνεται αυτόματη εναλλαγή στη λειτουργία φόρτισης του αγροτικού.

Η εν λόγω τεχνολογία ενδέχεται να υποβληθεί σε περαιτέρω βελτιώσεις, μιας και στο μέλλον η Ford αποσκοπεί να επιτρέπει τη φόρτιση του σπιτιού μέσω του pick-up και κατά τις ώρες που η τιμή του ρεύματος είναι υψηλότερη, αποφορτίζοντας το μπάτζετ των νοικοκυριών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford: Έρευνα στον εγκέφαλο του οδηγού για τα «κενά» συγκέντρωσης
Ό,τι θέλετε να μάθετε για το νέο Ford Fiesta (video)
Tο νέο Ford Mondeo δεν έχει σχέση με αυτό που ξέρουμε