Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Daytona SP3: Η απόλυτη Ferrari των 2 εκατομμυρίων ευρώ (+video)

Ελλάδα 18:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Daytona SP3: Η απόλυτη Ferrari των 2 εκατομμυρίων ευρώ (+video)

ΝΕΑ

Daytona SP3: Η απόλυτη Ferrari των 2 εκατομμυρίων ευρώ (+video)

ΝΕΑ

Μετά τις Monza SP1 και Monza SP2, η σειρά Icona της Ferrari υποδέχεται το τρίτο μέλος της παρέας των 599 «κομματιών»

Advertisement
Advertisement

Τόσες μόλις SP3 αναμένεται να περάσουν από τη γραμμή παραγωγής της ιταλικής φίρμας, και μάλιστα όλες έχουν ήδη βρει σπιτικό, αφού προτεραιότητα δόθηκε στους κατόχους Monza και σε ορισμένους συλλέκτες σπάνιων hypercars. Σωστά καταλάβατε, τα δύο εκατομμύρια ευρώ δεν είναι από μόνα τους αρκετά ώστε να αποκτήσει κάποιος τη μοναδική Ferrari των 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,85 δευτερόλεπτα. Ή καλύτερα… των 0-200 χλμ./ώρα σε 7,4 δευτερόλεπτα.

Η Daytona SP3 -που αγγίζει την τελική των 340 χλμ./ώρα- κρύβει κάτω από το καπό της τον θηριώδη ατμοσφαιρικό V12 χωρητικότητας 6,5 λίτρων με απόδοση 840 ίππων στις 9.250 σ.α.λ. και 697 Nm ροπής στις 7.250 σ.α.λ. και εφοδιάζεται με αυτόματο F1 7άρι κιβώτιου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη.

Advertisement
Advertisement

Το αριστούργημα των Ιταλών βασίζεται στο μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα της LaFerrari και έχει κατασκευασθεί από πανάκριβα υλικά εκτός από ανθρακονήματα όπως το κέβλαρ, τα οποία εκτοξεύουν το κόστος κατασκευής, ρίχνουν όμως το συνολικό βάρος σε σημείο που να επιτυγχάνονται οι παραπάνω αριθμοί.

 

Advertisement

Η σκληροπυρηνική… Ιταλίδα αποτελεί σχεδιαστική έμπνευση των μοντέλων P3/4, P330 και 412P που κυριαρχούσαν κυρίως στις πίστες τη δεκαετία του 1960. Από το βίντεο που είδατε παραπάνω και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, θα δείτε πως η «δαιμονισμένη» Ferrari κυκλοφορεί με ασπρόμαυρα αυτοκόλλητα προς το παρόν, ωστόσο το μήνυμα περνάει στο θεατή και με το παραπάνω.

Advertisement

Εξάλλου, η αλήθεια είναι για τους περισσότερους από εμάς η επαφή με το συλλεκτικό μοντέλο θα παραμείνει διαδικτυακή και μακρινή, εκτός και αν κάποιοι είστε τυχεροί και περάσει από δίπλα σας για ελάχιστα δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιος οδηγεί μία Ferrari F8 Tributo και δηλώνει απλά ντράμερ; (+Video)
H ΒR20 είναι η νέα μοναδική Ferrari
Πάει για ένα ακόμα ρεκόρ η Ferrari το 2021

Advertisement