Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H ΒR20 είναι η νέα μοναδική Ferrari

Ελλάδα 20:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H ΒR20 είναι η νέα μοναδική Ferrari

ΝΕΑ

H ΒR20 είναι η νέα μοναδική Ferrari

ΝΕΑ

Με αρκετές αναφορές στο παρελθόν και με βάση την GTC4 Lusso, η Ferrari παρουσίασε ένα νέο one off μοντέλο, την BR20.

Advertisement
Advertisement

Από το τμήμα των Special Projects, προέκυψε η νέα BR20 της Ferrari στην οποία υπάρχουν πολλά ρετρό στοιχεία από την ιστορία του Maranello.

Η βάση για το νέο αυτό ξεχωριστό και μοναδικό μοντέλο, είναι μια τετραθέσια GTC4 Lusso με τον V12 κινητήρα και την shooting brake αισθητική προσέγγιση. Προκειμένου να προκύψει το νέο μοντέλο, οι σχεδιαστές της Ferrari αντικατέστησαν το πίσω μέρος μια μια πολύ κομψή και χαρακτηριστική για μοντέλο της Ιταλικής εταιρείας, πίσω όψη.

Advertisement
Advertisement

Η έμπνευση για το νέο σχέδιο, έρχεται από μοντέλα όπως είναι η 410 Superamerica και η 500 Superfast, δύο πολύ δυνατά GT μοντέλα της Ferrari που κατασκευάστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Σε σύγκριση με την GTC4Lusso έτσι όπως κυκλοφορούσε από το εργοστάσιο, η BR20 διαθέτει μικρότερους προβολείς που δεν φτάνουν τόσο ψηλά στα φτερά και μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα.

Την αισθητική διαφορά της από το μοντέλο πάνω στο οποίο βασίστηκε, τονίζεται και από τους τροχούς των 20 ιντσών που δημιουργήθηκαν ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο. Στην καμπίνα της BR20 αρχικά ξεχωρίζει η σκούρα καφέ δερμάτινη επένδυση. Κοιτώντας στο πίσω μέρος, εκεί που υπήρχαν δύο ακόμα καθίσματα, τώρα έχει διαμορφωθεί ένας ενιαίος χώρος φόρτωσης, φινιρισμένος με δέρμα, ξύλο και ανθρακόνημα.

Advertisement

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον κινητήρα του μοντέλου, οπότε θεωρούμε πως έχει διατηρηθεί ο ατμοσφαιρικός V12 των 681 ίππων, ενώ προφανώς θα παραμένει και η τετρακίνηση της GTC4 Lusso. Η Ferrari προφανώς και δεν αποκαλύπτει το ποιος παρήγγειλε το αυτοκίνητο ή τι σημαίνει το «BR» στην ονομασία του μοντέλου (που κατά πάσα πιθανότητα συνδέεται με τον ιδιοκτήτη) αλλά και μόνο που έδωσε επίσημες φωτογραφίες στη δημοσιότητα, εμάς μας είναι αρκετό για να ονειρευτούμε.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes SLR McLaren VS Ferrari GTC4 VS Aston Martin DBS (video)
Πάει για ένα ακόμα ρεκόρ η Ferrari το 2021
Δικαστικό «χαστούκι» της Ferrari στη Mansory

Advertisement