Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Dacia Duster: Το μόνο τετρακίνητο SUV σε πολύ προσιτή τιμή!

Ελλάδα 10:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Dacia Duster: Το μόνο τετρακίνητο SUV σε πολύ προσιτή τιμή!

ΝΕΑ

Dacia Duster: Το μόνο τετρακίνητο SUV σε πολύ προσιτή τιμή!

ΝΕΑ

Το Dacia Duster αποτελεί ένα φαινόμενο και μια ιδιαίτερη περίπτωση αυτοκινήτου. Όλοι απορούν πώς καταφέρνει και παραμένει πρώτο σε πωλήσεις λιανικής στην κατηγορία του από το 2018, στην ευρωπαϊκή αγορά! Οι λόγοι είναι απλοί αλλά τόσο σημαντικοί.

Advertisement
Advertisement

Τα στοιχεία πωλήσεων του Dacia Duster είναι σημαντικά και αντιπροσωπευτικότατα των δυνατοτήτων και της προσωπικότητάς του. Το πρώτο εξάμηνο του 2022 η Dacia διέθεσε στην Ευρώπη 277.885 οχήματά της από τα οποία τα 99.000 ήταν του SUV μοντέλου της. Αυτό σημαίνει μια αύξηση κατά 5,5% (για το Duster), σε σχέση με τις πωλήσεις του το ίδιο χρονικό διάστημα της περσυνής χρονιάς.

Ας μην μας διαφεύγει το γεγονός ότι αυτό συνέβη εν μέσω της κρίσης εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και της συνεχιζόμενης έλλειψης τσιπ και άλλων απαραίτητων εξαρτημάτων στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αναμφισβήτητα, μια μεγάλη επιτυχία τόσο για την Dacia όσο και για το SUV μοντέλο της.

Advertisement
Advertisement

Η εμπορική επιτυχία τού Duster οφείλεται και στο πολύ ικανό σύστημα τετρακίνησης με το οποίο διατίθεται. Ηλεκτρονικά ελεγχόμενο, για να είναι όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερο, επιτρέπει την οικονομία καυσίμου όσο το αυτοκίνητο κινείται εντός δρόμου και συμβάλλει να φτάσουν οι επιβάτες του μέχρι εκεί που θέλουν, εκτός αυτού.

Η ουσία είναι ότι πρώτα θα φοβηθεί ο οδηγός -εφόσον δεν έχει την αντίστοιχη πείρα στην εκτός δρόμου κίνηση- και θα υπαναχωρήσει από την απόφασή του να συνεχίσει τη διαδρομή του στο δύσβατο μέρος, παρά θα δυσκολευτεί το Duster να διέλθει από αυτό. Με γωνία προσέγγισης 30 μοίρες, γωνία ράμπας 23 μοίρες, γωνία διαφυγής 34 μοίρες και απόσταση από το έδαφος 210 χλστμ. (214 χλστμ. με ελαστικά σήμανσης «3PMSF») καταλαβαίνουμε ότι κάτω από το χαρακτηριστικό αμάξωμά του υπάρχει ένα καθαρόαιμο εκτός δρόμου όχημα.

Advertisement

Το σημαντικότερο είναι ότι όλα αυτά, όπως και όλα τα υπόλοιπα που προσφέρει το μοντέλο στον οδηγό και στους επιβάτες του, δεν κοστίζουν πολύ. Και αυτό έχει πολύ μεγάλη αξία στις ημέρες όπου οι οικονομικές συνθήκες είναι δυσμενείς για τους περισσότερους από εμάς. Με τιμή που ξεκινά από τα 25.410 ευρώ για την 4×4 έκδοσή του το Duster πραγματικά δεν έχει εμπορικό αντίπαλο γι’ αυτά που προσφέρει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Dacia Duster είναι… γεννημένο για ακραίες περιπέτειες (+video)
Το Dacia Duster συνεχίζει και σπάει κάθε ρεκόρ
Dacia LPG, για χαμηλό κόστος κτήσης και χρήσης!

Advertisement