Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Cupra Leon: Νέες εκδόσεις από 150 ίππους

Ελλάδα 16:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Cupra Leon: Νέες εκδόσεις από 150 ίππους

ΝΕΑ

Cupra Leon: Νέες εκδόσεις από 150 ίππους

ΝΕΑ

Περισσότερες επιλογές θα έχουν οι ενδιαφερόμενοι μιας και πλέον το Cupra Leon θα προσφέρεται και με βενζινοκινητήρες από 150 έως 190 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι τώρα, το Cupra Leon διατίθεται με plug-in υβριδικούς κινητήρες (204 και 245 ίππων), ενώ σύντομα η σπορ βερσιόν του Leon θα προσφέρεται και με βενζινοκινητήρες απόδοσης 150 και 190 ίππων.

Αν και αρχικά θεωρούσαμε ότι η Cupra ήθελε να διαφοροποιηθεί από τη Seat όσον αφορά τις εκδόσεις του Leon. Αυτό όμως θα αλλάξει σύντομα! Το Seat Leon εφοδιάζεται ήδη με τον 1.5 TSI και τον 2.0 TSI κινητήρα με 150 και 190 ίππους αντίστοιχα, κάτι που στο στρατόπεδο της Cupra δεν συναντούσαμε. Ωστόσο, οι ιθύνοντες της σπορ ισπανικής φίρμας αποφάσισαν ότι είναι εμπορικά ορθό να χρησιμοποιούν και αυτοί τις βασικές βενζινοκίνητες εκδόσεις του Leon.

Να θυμίσουμε ότι η Cupra ήδη χρησιμοποιεί τον “βασικό” TSI των 150 ίππων στο Formentor.

Advertisement
Advertisement

Συνεπώς, κάτω από το καπό του Cupra Leon (τόσο του hatchback όσο και του Sportstourer) θα φωλιάζει -εκτός των PHEV συνόλων- και οι γνώριμοι 1.5 και 2.0 TSI με ήπιας υβριδικής τεχνολογία απόδοσης 150 και 190 ίππων αντίστοιχα.

Advertisement

Ακόμα, το Cupra Leon θα συνεχίσει να διατίθεται και ως Plug-in Hybrid, τα οποία συνδυάζουν τον 1.4 TSI κινητήρα με έναν ηλεκτροκινητήρα, ενώ έχουν τη δυνατότητα να κινούνται και αμιγώς ηλεκτρικά εφόσον φορτιστούν. Περισσότερα βρείτε εδώ!

Σχεδιαστικά, οι “ισχυρές” εκδόσεις δεν θα διαφέρουν σε σχέση με τις “βασικές”, μόνο που θα λείπει η θύρα φόρτισης, θα υπάρχουν αλλαγές στον εξοπλισμό (ζάντες, εσωτερικές επενδύσεις κλπ.) και στις απολήξεις της εξάτμισης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Cupra Formentor VZ5
Tο πρώτο Cupra Garage στην Ελλάδα
Αποκλειστικό: Αυτό είναι το Cupra Urban Rebel