Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Covid-19: Πώς μένω ασφαλής στο αυτοκίνητο

Ελλάδα 13:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Covid-19: Πώς μένω ασφαλής στο αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Covid-19: Πώς μένω ασφαλής στο αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού να αυξάνονται συνεχώς, ας δούμε πως μπορούμε να μείνουμε ασφαλείς όταν μετακινούμαστε με το αυτοκίνητό μας.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο είναι ο ασφαλέστερος τρόπος μετακίνησης την περίοδο του κορωνοϊού, αφού με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται φαινόμενα συγχρωτισμού που τυχόν μπορεί να συμβούν σε ένα λεωφορείο, τρένο, αεροπλάνο κ.λπ.

Ήδη έχουμε μιλήσει για τη χρήση της μάσκας στο αυτοκίνητο, τι ισχύει και πώς θα πρέπει να τη φοράμε σωστά για να μην εμποδίζει την ορατότητά μας, όμως ας δούμε τι θα πρέπει να προσέξουμε και σε ένα ταξίδι, μακρύ ή πιο κοντινό.

Όπως λοιπόν τονίζουν οι ειδικοί, ένα αυτοκίνητο είναι τόσο ασφαλές απέναντι στον κορωνοϊό, όσο τα μέτρα που παίρνουν οι επιβάτες του.

Advertisement
Advertisement

Έτσι λοιπόν, καλύτερα θα είναι αυτή την περίοδο και ιδίως εάν σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε κάποιο ταξίδι που θα απαιτήσει πολλές ώρες διαμονής στο αυτοκίνητο, να ταξιδέψετε με μέλη της οικογένειάς σας.

 

Advertisement

Στην αντίθετη περίπτωση, όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν απαραιτήτως προστατευτική μάσκα.

Προστατευτική μάσκα θα πρέπει να φορά ο οδηγός και κάθε φορά που σταματά στα διόδια για να πληρώσει. Τυχόν χρήση πομποδέκτη (e-pass) διοδίων συνίσταται.

Advertisement

Είναι πολύ σημαντικό επίσης να προσέξουμε ιδιαίτερα όταν σταματήσουμε σε κάποιον σταθμό εξυπηρέτησης. Πλένουμε πολύ καλά τα χέρια μας αμέσως μετά τη χρήση της τουαλέτας, κρατάμε τις αποστάσεις, φοράμε τη μάσκα μας και χρησιμοποιούμε ειδικό αντισηπτικό πριν πιάσουμε πάλι το τιμόνι.

Η ίδια διαδικασία τηρείται και όταν σταματήσουμε για να βάλουμε βενζίνη. Καλό θα είναι να μην ακουμπήσουμε την αντλία του καυσίμου.

Advertisement

Οι ειδικοί συνιστούν επίσης όσο το δυνατόν λιγότερες στάσεις, όμως στην περίπτωση μακρύτερων ταξιδιών θα πρέπει οπωσδήποτε να πραγματοποιήσουμε τις απαιτούμενες στάσεις για ξεκούραση και σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμη και αυτές τις δύσκολες εποχές τηρούμε πίσω από το τιμόνι τα όρια ταχύτητας, όλους τους κανόνες ασφαλείας κ.ο.κ.

Τέλος, σημειώστε ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να καθαρίζετε το αυτοκίνητο και με κάποιο καθαριστικό ή μαντηλάκια και να απολυμαίνετε τις επιφάνειες που ακουμπάτε πιο συχνά. Μην ξεχάσετε επίσης τις πόρπες των ζωνών ασφαλείας, καθώς και τα κουμπιά και την οθόνη του ηχοσυστήματος και του κλιματισμού.

Διαβάστε επίσης:

Μάσκα: Πότε «πέφτει» το 150άρι στο αυτοκίνητο

Video: Η πρώτη νύχτα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας