Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Citroen Ami «Charleston By Biancone» (+video)

Ελλάδα 20:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Citroen Ami «Charleston By Biancone» (+video)

ΝΕΑ

Νέο Citroen Ami «Charleston By Biancone» (+video)

ΝΕΑ

Με το Ami, στη Citroen θέλησαν να επαναφέρουν την ιδέα και την πρακτική του απλού και προσιτού οχήματος για όλους αλλά και του ιδιαίτερου στυλ που μπορεί να έχει αυτό.

Advertisement
Advertisement

Αυτή ήταν η πρόθεση και του Πιέρ-Ζούλ Μπουλανζέ ο οποίος είναι είχε την ιδέα για την παραγωγή ενός οχήματος λιτού και χρηστικού για όλους ήδη από τη δεκαετία του 1930.

Από το πρόγραμμα που είχε την κωδική ονομασία «TPV» («Toute Petite Voiture») προήλθε το θρυλικό Citroen 2CV, το οποίο παρουσιάστηκε 1948. Το Οκτώβριο του 1980 η εταιρεία παρουσίασε το «Charleston», που εγκαινίασε μια σειρά ειδικών εκδόσεων του 2CV.

Κατασκευάστηκε σε 8.000 μονάδες, κόστιζε (τότε) 24.800 γαλλικά φράγκα και είχε χαρακτηριστική διχρωμία στο αμάξωμά, κόκκινο («Delage Red») και μαύρο.

Advertisement
Advertisement

Για να τιμήσουν το γεγονός -αλλά και για να δώσουν μια ακόμα διαφορετική εικόνα στο Ami- οι άνθρωποι της Citroen αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια αντίστοιχη έκδοση και για το μικρό αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο.

Έτσι συνεργάστηκαν με τον γνωστό Ιταλό σχεδιαστή Μάσιμο Μπιανκόνε και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε: Το Citroen Ami «Charleston By Biancone».

Advertisement

Πρόκειται για μια συλλεκτική έκδοση του ηλεκτρικού μοντέλου η οποία θα κατασκευαστεί μόλις σε 150 μονάδες. Το αμάξωμά του είναι βαμμένο στα ίδια χρώματα με αυτά του 2CV Charleston, με μαύρη μαλακή οροφή, ενώ και οι τροχοί του είναι βαμμένοι στο ίδιο χρώμα (μαύρο).

Advertisement

Στο εσωτερικό του, ξεχωρίζει το μονόμπρατσο τιμόνι, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του ιστορικού μοντέλου. Τα καθίσματα του Ami «Charleston By Biancone» είναι πιο άνετα από αυτά της κανονικής έκδοσης και επενδεδυμένα με καρό ύφασμα που παραπέμπει σε κλασικό πατρόν.

Επειδή πρόκειται για μια επετειακή και συλλεκτική έκδοση, η ποιότητα των υλικών είναι καλύτερη από αυτή του Ami παραγωγής. Το ίδιο ισχύει και για τον εξοπλισμό του. Το Ami «Charleston By Biancone» διαθέτει πατάκια από μαλακό πλαστικό, εσωτερικό καθρέφτη και τη δυνατότητα ακρόασης μουσικής μέσω «Bluetooth».

Advertisement

Οι όποιες αλλαγές αφορούν στον αισθητικό τομέα και στον εξοπλισμό του και όχι στις μπαταρίες ή στον ηλεκτροκινητήρα. Έτσι και η ειδική έκδοση διαθέτει τους συσσωρευτές ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 5,5 kWh και η μέγιστη ισχύς του είναι 8,2 ίπποι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το πρωτότυπο Citroen Oli στην Ιταλία
Τώρα το θρυλικό Citroen 2 CV και σε Playmobil
Συγκριτική δοκιμή: Citroen C5 Aircross PΗΕV 225 vs Renault Austral E-Tech 200