Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Pop, η πιο σπορ έκδοση του Citroen Ami

Ελλάδα 18:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Pop, η πιο σπορ έκδοση του Citroen Ami

ΝΕΑ

Pop, η πιο σπορ έκδοση του Citroen Ami

ΝΕΑ

Μία νέα μορφή αποκτάει το ηλεκτρικό micro της Citroen, με σκοπό να γίνει πιο… σπορ. Είναι ποτέ δυνατόν;

Advertisement
Advertisement

Η «μούρη» και τα γραφικά του μέχρι πρότινος πολύ ταπεινού Citroen Ami αναβαθμίζονται, όμως καμία από αυτές τις αλλαγές δεν μπορεί να κάνει πιο σπορ ένα αυτοκίνητο με τελική τα 45 χλμ. / ώρα.

Το Citroen Ami Pop όπως είναι η πλήρης ονομασία αυτής της έκδοσης, έχει στο εμπρός μέρος μαύρες λεπτομέρειες, όπως στο χαμηλό μέρος του προφυλακτήρα, γύρω από τους προβολείς και κάτω ακριβώς από το παμπρίζ. Αυτές οι λεπτομέρειες το βοηθούν να ξεχωρίζει σχετικά εύκολα από τα απλά Ami.

Ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που παραδόξως μέτρησε 43.000 πωλήσεις από την παρουσίασή του πριν δύο χρόνια, αποδεικνύοντας πως δεν ενδιαφέρονται όλοι για πολλά… γκάζια. Η συνολική του ιπποδύναμη για όσους δεν θυμούνται φτάνει τους 8 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Το ότι θέλουν όμως κάποιοι να πηγαίνουν αργά, δεν σημαίνει όμως πως δεν θέλουν να φαίνονται… «cool» και «sporty». Για αυτόν τον λόγο, η Citroen επινόησε τη σχεδίαση του Ami Pop.

Οι ζάντες του είναι τύπου κράματος αλουμινίου, τα μαύρα πλαστικά στο εμπρός και το πίσω μέρος «χτυπούν» στο μάτι, η μικρή αεροτομή πίσω που είναι λίγο πιο ψηλά από όσο θα έπρεπε ίσως και τα πολύχρωμα γραφικά τοποθετούνται πάνω στις πόρτες και στα πίσω πλαϊνά σημεία.

Advertisement

Συνολικά, πρόκειται περισσότερο για ένα… πείραγμα του Citroen Ami για να έχει ύφος ελαφρώς πιο επιθετικό, παρά για ουσιαστικές αλλαγές. Το μόνο καλό είναι, πως μόλις δεις τη νέα μούρη, η original έκδοση θα σου φαίνεται πολύ λάθος ή μάλλον πιο αποκρουστική.

Advertisement

Η Citroen έκανε και κάποιες μικρές μετατροπές και στις λειτουργίες του αυτοκινήτου βέβαια, με σκοπό να δώσει λίγη επιπλέον ουσία. Για παράδειγμα, η επιλογή οδήγησης μετατέθηκε από το εσωτερικό της πόρτας του οδηγού στην κεντρική κονσόλα για λόγους εργονομίας.

Πλέον, ο επιλογέας σχέσης θα βρίσκεται δίπλα στις πάντα χρήσιμες θύρες USB και στους χειρισμούς του κλιματιστικού. Να σημειωθεί, πως η Citroen δεν θα σταματήσει εδώ με το Ami, διότι αναμένονται κι άλλες εκδόσεις του στις αρχές του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αντίπαλος για το Citroen Ami από τη Βρετανία
Citroen Ami for All: Η πρωτοποριακή λύση για ΑμεΑ
Πόσες… ώρες χρειάζεται το παρκάρισμα ενός Citroen Ami; (+video)

Advertisement