Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χιλιάδες αυτοκίνητα περιμένουν το… microchip τους

Ελλάδα 21:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χιλιάδες αυτοκίνητα περιμένουν το… microchip τους

ΝΕΑ

Χιλιάδες αυτοκίνητα περιμένουν το… microchip τους

ΝΕΑ

Τραγική ειρωνεία. Χιλιάδες αυτοκίνητα περιμένουν καρτερικά για microchips, μέσα στον προαύλιο χώρο ενός εργοστασίου που μέχρι πρότινος κατασκεύαζε τα συγκεκριμένα προϊόντα σε αφθονία.

Advertisement
Advertisement

Συνεχίζουν να αιωρούνται τα μαύρα σύννεφα πάνω από την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Η έλλειψη των ημιαγωγών έχει αποδιοργανώσει πλήρως τις εφοδιαστικές αλυσίδες και κατά συνέπεια οι κατασκευαστές δείχνουν ανήμποροι να ικανοποιήσουν τη μεγάλη ζήτηση για καινούρια αυτοκίνητο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η General Motors, που έχει δημιουργήσει μια… τεράστια αίθουσα αναμονής για τα καινούρια προϊόντα της.

Χιλιάδες καινούρια οχήματά της βρίσκονται σε ημιτελή κατάσταση στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου της εταιρείας στην πόλη Kokomo στην πολιτεία της Ιντιάνα, περιμένοντας στη λίστα αναμονής για ένα… μικροτσίπ.

Advertisement
Advertisement

Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις ήταν επιφορτισμένες με το έργο κατασκευής μικροεπεξεργαστών, αλλά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, παρείχαν ανθρωπιστικό έργο κατασκευάζοντας αναπνευστήρες για τους ασθενείς της Covid-19.

Σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο I-Team 8, η GM έχει περιφράξει ολόκληρη την εγκατάσταση όπου στεγάζονται από 5.000 έως 7.000 pick-up.

Advertisement

Πολλοί, μάλιστα, χαρακτηρίζουν ως τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα σκουριάζουν… αβοήθητα, γυμνά από μικροεπεξεργαστές, εντός ενός εργοστασίου που μέχρι πρότινος κατασκεύαζε τα συγκεκριμένα –περιζήτητα πλέον –  εξαρτήματα σε αφθονία.  

«Δεν μπορώ να πιστέψω πως πάρκαραν όλα αυτά τα οχήματα που δεν έχουν microchips σε ένα εργοστάσιο που κατασκεύαζε αυτό ακριβώς το προϊόν», ανέφερε στο I-Team 8 ο Ryan Brassard, πρώην εργαζόμενος της GM.

Advertisement

Την αγανάκτησή τους εξέφρασαν και άλλοι εργαζόμενοι, οι οποίοι κατέκριναν την επιλογή της GM να αυξήσει τον βαθμό εξάρτησή της από ξένες εταιρείες κατασκευής τσιπ.

«Έχουμε θέσει την οικονομία μας, τη θέση μας στις Ηνωμένες Πολιτείες σε κίνδυνο επειδή τα τσιπ κατασκευάζονται στο εξωτερικό», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στις εγκαταστάσεις της GM στο Kokomo συρρέουν καθημερινά δεκάδες φορτηγά που εγκαταλείπουν καινούρια pick-up.

Advertisement

Μόλις εξασφαλιστούν κάποιες μικροποσότητες microchips, κάποια τυχερά οχήματα οδηγούνται στη γραμμή συναρμολόγησης της εταιρείας στη πόλη Fort Wayne, αφήνοντας οριστικά πίσω τους αυτό το «νεκροταφείο» αυτοκινήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μόνο ηλεκτρικά μοντέλα από την GM έως το 2035
Νομική διαμάχη μεταξύ GM και Ford
Ηλεκτρικός πυρετός από τη GM – Έρχονται 23 νέα EV