Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νομική διαμάχη μεταξύ GM και Ford

Ελλάδα 9:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νομική διαμάχη μεταξύ GM και Ford

ΝΕΑ

Νομική διαμάχη μεταξύ GM και Ford

ΝΕΑ

Η GM προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της Ford  αναφορικά με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Όταν πριν από λίγους μήνες, η Ford ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εξελίξει το δικό της αυτόνομης οδήγησης σύστημα, που φέρει τον κωδικό BlueCruise, κανείς μέσα στην εταιρεία δεν ανέμενε ότι θα δημιουργηθούν μεγάλες αντιδράσεις από άλλους κατασκευαστές.

Πιο συγκεκριμένα, η General Motors υπέβαλε αγωγή για να αποτρέψει τη Ford να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο όνομα, ισχυριζόμενη ότι αυτό είναι πολύ κοντά στο δικό της σύστημα , το Super Cruise, που ανακοινώθηκε το 2012 και ξεκίνησε την εμπορική του πορεία το 2017.

Ήδη οι δύο κατασκευαστές ξεκίνησαν τις συνομιλίες με σκοπό να βρουν μία λύση, που όμως κατέληξε σε αδιέξοδο, με τον εκπρόσωπο της GM να δηλώνει: «Η τεχνολογία Super Cruise της GM ανακοινώθηκε το 2012 και ξεκίνησε την εμπορική της πορεία το 2017, μέσω της θυγατρικής μπράντας Cruise. Ενώ εμείς ως εταιρεία προσπαθήσαμε φιλικά να λύσουμε τις όποιες διαφορές μας σε ότι αφορά την παραβίαση εμπορικού σήματος με τη Ford, δυστυχώς δεν είχαμε άλλη επιλογή ώστε να κινηθούμε νομικά για να υπερασπιστούμε σθεναρά την μάρκα μας και τα προϊόντα μας».

Advertisement
Advertisement

Η άλλη πλευρά δεν έμεινε βέβαια με σταυρωμένα χέρια. Ο Mike Levine, εκπρόσωπος Τύπου της Ford ανέφερε περί αυτού: «Θεωρούμε ότι ο ισχυρισμός της GM είναι επιπόλαιος. Εδώ και δεκαετίες, οι οδηγοί έχουν καταλάβει τι είναι το cruise control, με κάθε αυτοκινητοβιομηχανία να το χαρακτηρίζει με διαφορετικό κωδικό. Και εμείς επιλέξαμε το BlueCruise ως όνομα της επόμενης εξέλιξης του συστήματος Blue Intelligent Adaptive Cruise Control που εισάγει εξελιγμένες δυνατότητες ημιαυτόνομης οδήγησης επιτρέποντας στον οδηγό να μην έχει τα χέρια του στο τιμόνι κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες».

Να αναφέρουμε ότι το σύστημα Super Cruise είναι διαθέσιμο αποκλειστικά μόνο στο premium SUV Cadillac Escalade, ενώ μέχρι το 2023 η εταιρεία θα το τοποθετήσει σε συνολικά 22 μοντέλα. Αντίθετα, το σύστημα της Ford ακόμα βρίσκεται σε πιλοτικό πρόγραμμα, με την εταιρεία «Blue Oval» να το προγραμματίζει για μέσα στο 2021, στην Mustang Mach-E και στο ημιφορτηγό F-150, μέσω over-the-air αναβαθμίσεων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πιθανά νομικής φύσης μέτρα της VW κατά της Great Wall
Συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη της Tesla με τη Rivian
H Jeep και η Mahindra στα δικαστήρια

 

Advertisement