Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Χακάρονται» τα αυτοκίνητα;

Ελλάδα 4:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Χακάρονται» τα αυτοκίνητα;

ΝΕΑ

«Χακάρονται» τα αυτοκίνητα;

ΝΕΑ

Πρόσφατες έρευνες επί του συγκεκριμένου θέματος, αποδεικνύουν πως δεν είναι λίγα τα πολυτελή και σπορ αυτοκίνητα που δεν εμφανίζουν ιδιαίτερα υψηλή «αντοχή» στους επίδοξους χάκερς με ασύμμετρες συνέπειες…

Advertisement
Advertisement

Πρόσβαση σε δεδομένα GPS σε πραγματικό χρόνο αλλά και διακοπή λειτουργίας του κινητήρα εξ αποστάσεως, είναι ορισμένες από τις «επεμβάσεις» των χακερς.

Ένας μεγάλος αριθμός αυτοκινητοβιομηχανιών ειδοποιήθηκε για μεγάλα ελαττώματα κυβερνοασφάλειας στα μοντέλα τους. Ερευνητές του συγκεκριμένου τομέα, προχώρησαν σε δοκιμές το 2022 και προς τα τέλη του έτους, έδωσαν στη δημοσιότητα ορισμένα από τα σημαντικότερα ευρήματά τους.

Advertisement
Advertisement

Από τη συγκεκριμένη έρευνα, προέκυψαν διάφορα θέματα ασφαλείας, σε μοντέλα των Hyundai, Genesis, Kia, Honda, Infiniti, Nissan, Acura, Mercedes, BMW, Rolls-Royce, Ferrari, Ford, Porsche, Toyota, Jaguar και Land Rover. Τα θέματα αυτά, περιλαμβάνουν μια ποικιλία «επεμβάσεων», στην οποία συγκαταλέγεται από πρόσβαση σε στοιχεία του GPS του εκάστοτε οχήματος και ακριβής προσδιορισμός της θέσης του σε πραγματικό χρόνο, έως απομακρυσμένος έλεγχος της λειτουργίας του κινητήρα.

Οι χάκερ που συμμετείχαν στην έρευνα, αποκάλυψαν αυτές τις αδυναμίες στις αυτοκινητοβιομηχανίες, από τις οποίες φυσικά υπήρξε άμεση ανταπόκριση για να διορθωθούν τα ελαττώματα. Στη Ferrari οι χάκερ μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση σε αρχεία πελατών, να «επέμβουν» σε ιστοσελίδες που ανήκουν στην ιταλική εταιρεία και αποκτήσουν στοιχεία και προσωπικές πληροφορίες για τους πελάτες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απίστευτο: Κλέβουν φώτα από Porsche για καλλιέργεια… μαριχουάνας! (+video)
Ποια είναι η τιμή του Royal Enfield Super Meteor 650
Peugeot: Καταιγισμός νέων ηλεκτρικών μοντέλων

Advertisement