Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Bugatti Centodieci: Οι πρώτες φωτογραφίες

Ελλάδα 5:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Bugatti Centodieci: Οι πρώτες φωτογραφίες

ΝΕΑ

Bugatti Centodieci: Οι πρώτες φωτογραφίες

ΝΕΑ

Οι πρώτες εικόνες από το νέο υπεραυτοκίνητο της Bugatti, που είναι εμπνευσμένο από την EB110 SS διέρρευσαν μία ημέρα πριν από την παρουσίασή του.

Advertisement
Advertisement

 

Η έντονη φημολογία για αναβίωση της Bugatti EB110 SS στο Pebble Beach Concours d’Elegance επιβεβαιώθηκε και επίσημα. Ένα teaser video και η διαρροή εικόνων αποκαλύπτουν το νέο hypercar με το όνομα Centodieci (εκατόν δέκα).

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο έχει αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από την EB110, προσαρμοσμένα στο σήμερα. Στοιχεία όπως: Οι ενσωματωμένες εισαγωγές αέρα, η μικρή μάσκα με σχήμα πέταλο, οι αεραγωγοί πίσω από τα πλαϊνά παράθυρα, η μεγάλη σταθερή αεροτομή, το σχήμα του διαχύτη και τα πίσω φώτα με καμπύλες έρχονται από την EB 110.

Η επιλογή του Ιταλικού ονόματος είναι φόρος τιμής στον Romano Artioli. Ο 86άχρονος σήμερα Ιταλός, ήταν υπεύθυνος για την πρώτη αναγέννηση της εταιρείας στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και ο υπεύθυνος πίσω από την εξέλιξη της EB110 στην Ιταλία πριν από την πτώχευση του 1995. Ο Artioli είχε επισκεφθεί πρόσφατα το εργοστάσιο της Bugatti στο Molsheim της Γαλλίας, δίνοντας τροφή στη φημολογία για αναβίωση της EB110.

Advertisement

Η Bugatti Centodieci μοιράζεται τα μηχανικά μέρη της Chiron (κινητήρας W16 8000 κ.εκ. 1.500 ίππων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αναφέρουν  περιορισμένη παραγωγή 10 μονάδων και τιμή κοντά στα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Bugatti Centodieci θα γίνουν αύριο, 16 Αυγούστου στις 17:15.

Advertisement