Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW M4 Competition Convertible xDrive: Τετρακίνητη με 510 άλογα (+video)

Ελλάδα 22:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW M4 Competition Convertible xDrive: Τετρακίνητη με 510 άλογα (+video)

ΝΕΑ

BMW M4 Competition Convertible xDrive: Τετρακίνητη με 510 άλογα (+video)

ΝΕΑ

Ανακοινώθηκε η ανοιχτή εκδοχή της νέας M4, η οποία διαθέτει νέα ελαφρύτερη υφασμάτινη οροφή. Ανοιχτή απόλαυση, αλλά όχι και πισωκίνητη, αφού η M4 Competition Convertible είναι αποκλειστικά τετρακίνητη.

Advertisement
Advertisement

H νέα BMW M4 Competition Convertible M xDrive είναι ελαφρύτερη και ταχύτερη από τον προκάτοχο της και όπως μαρτυρά το τελευταίο μέρος της ονομασίας της η κίνηση περνά στους τέσσερις τροχούς. Άλλωστε, αυτό που αποζητά κανείς σε ένα ανοιχτό πανίσχυρο κάμπριο είναι περισσότερο η αίσθηση της απόλαυσης και της ταχύτητας και λιγότερο το παιχνίδι με την πίσω κίνηση και manual κιβώτιο. Δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν θα υπήρχε ζήτηση και για μια τέτοια έκδοση…

Όπως και να έχει οι ειδικοί από το Μόναχο αυτό αποφάσισαν για την ανοιχτή M4 που σε σχέση με το προκάτοχό της δεν έχει hard-top οροφή αλλά μία υφασμάτινη με 40% λιγότερο βάρος και απλούστερη κατασκευή. Όπως και στην στάνταρ 4 Convertible χρειάζεται περίπου 18 sec για να αναδιπλωθεί και σε ταχύτητες έως τα 50 km/h, με την BMW να κάνει ιδιαίτερο λόγο για την ηχομόνωση και την θερμομόνωση.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το καπό δεν θα μπορούσε να υπάρχει κάτι άλλο από τον twin-turbo τρίλιτρο εξακύλινδρο των 510 PS και των 650 Nm. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων με το σύστημα τετρακίνησης να έχει «πισωκίνητη» προτεραιότητα σε ότι αφορά την κατανομή της ροπής και να προσφέρει τρείς επιλογές (4WD, 4WD Sport, 2WD).

Από πλευράς επιδόσεων η M4 Competition Convertible χρειάζεται μόλις 3,7 sec για την διαδικασία του 0-100 km/h και είναι μόλις 0.2 sec πιο «αργή» από την κουπέ. Η τελική περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα και στα 280 με το M Diriver. Στάνταρ είναι τα εξαπίστονα φρένα μπροστά, προαιρετικά υπάρχουν και τα M Carbon με «χρυσές» δαγκάνες.

Advertisement

Κατά τα υπόλοιπα η ανοιχτή Μ4 διαθέτει στάνταρ στα καθίσματα το σύστημα Air Collar για να ζεσταίνει τον αυχένα των επιβατών όταν η οροφή είναι κατεβασμένη. Οι οποίοι (επιβάτες) δεν χρειάζεται να αγχώνονται για τις αποσκευές τους. Σε open-top διάταξη, ο χώρος αποσκευών προσφέρει 300 λίτρα (+80 λίτρα), ενώ όταν η οροφή είναι κλειστή, ο μεταβλητός χώρος αποθήκευσης του soft top προσφέρει 385 λίτρα.

Advertisement

Η λίστα του εξοπλισμού περιλαμβάνει διάφορα καλά, όπως το ηχοσύστημα της Harman Kardon, τριζωνικό εξοπλισμό, προαιρετικά μπάκετ καθίσματα με σκελετό από ανθρακονήματα, κ.α. Στο εσωτερικό η εικόνα είναι πανομοιότυπη με των κουπέ Μ4 και την κλασική διάταξη με ψηφιακό πίνακα 12,3’’ και οθόνη αφής 10,25’’.

Η παραγωγή της νέας BMW M4 Competition Cabrio με M xDrive θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2021 στο εργοστάσιο της BMW στο Dingolfing, όπου μεταξύ άλλων συναρμολογούνται και όλες οι εκδόσεις των νέων BMW M4 Coupé, BMW M5, BMW M8 και της νέας BMW Σειράς 4 Cabrio.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η ηλεκτρική BMW i4 θα έχει και σπορ έκδοση M50
Νέα BMW Σειρά 2 Coupe: Ακόμα πιο δυναμική
Με πωρωτικούς ήχους οι ηλεκτρικές BMW Μ