Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW M3 & M4 Competition: Τετρακίνητες και ταχύτερες!

Ελλάδα 6:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW M3 & M4 Competition: Τετρακίνητες και ταχύτερες!

ΝΕΑ

BMW M3 & M4 Competition: Τετρακίνητες και ταχύτερες!

ΝΕΑ

Μέχρι τώρα η ΒMW είχε ανακοινώσει τις M3/ M4 στις πισωκίνητες εκδόσεις. Τώρα έφτασε η ώρα και των τετρακίνητων που λόγω της καλύτερης πρόσφυσης είναι ταχύτερες από στάση με ένα 0-100 km/h σε μόλις 3,5 sec!

Advertisement
Advertisement

Η BMW έδωσε επίσημα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες για τις τετρακίνητες M3 & M4 Competition με την ειδοποιό διαφορά να έχει να κάνει με την μετάδοση της ροπής και στον μπροστινό άξονα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανική εταιρία, ένας ηλεκτρονικά ελεγχόμενος πολύδισκος συμπλέκτης αναλαμβάνει κατανέμει την ροπή ανάμεσα στους δύο άξονες. Ένα από τα highlight της μετάδοσης έχει να κάνει με το εξελιγμένο διαφορικό Active M με κατανομή της ροπής ανάμεσα στους δύο πίσω τροχούς για βέλτιστη σπορ απόλαυση.

Advertisement
Advertisement

Η προεπιλεγμένη ρύθμιση της τετρακίνησης είναι αυτή με το «πισωκίνητο» setup  στέλνοντας περισσότερη ροπή στον πίσω άξονα. Συνολικά, υπάρχουν τρία διαφορετικά προγράμματα (4WD, 4WD Sport, 2WD) με πιο «αγνή» την επιλογή της μεταφοράς της κίνησης μόνο στους πίσω τροχούς.

Advertisement

Πέρα από κάποιες μικρές αλλαγές στην ρύθμιση της ανάρτησης, του συστήματος διεύθυνσης και του συστήματος ελέγχου DSC, ο εξακύλινδρος τρίλιτρος κινητήρας με το αυτόματο 8άρι κιβώτιο (της ZF, με μετατροπέα ροπής) εξακολουθεί να αποδίδει 510 PS και 650 Nm. Όσο για τις επιδόσεις να πούμε πως το «0-100» έρχεται 0,4 sec (συνολικά στα 3,5 sec) νωρίτερα από τις πισωκίνητες εκδόσεις με την τελική να φτάνει τα 290 km/h (με το πακέτο M Performance).

Advertisement

To λανσάρισμα των τετρακίνητων M3/ M4 Competition στην Γερμανία ξεκινά μέσα στο καλοκαίρι. Να υπενθυμίσουμε πως στην χώρα μας η πισωκίνητη Μ3 Competition κοστίζει 123.650€ και η αντίστοιχη M4 Competition 129.500€.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ετοιμάζεται η νέα, πανίσχυρη BMW M4 CSL
Η ανανεωμένη σειρά 3 της BMW προετοιμάζεται
Τα μελλοντικά μοντέλα της BMW θα χρησιμοποιούν μια πλατφόρμα

Advertisement