Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW: Η νέα Σειρά 7 θα διαθέτει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4

Ελλάδα 4:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW: Η νέα Σειρά 7 θα διαθέτει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4

ΝΕΑ

BMW: Η νέα Σειρά 7 θα διαθέτει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4

ΝΕΑ

Παρόλο που έχει παρουσιαστεί πριν από πέντε χρόνια, η μεγάλη και επιβλητική BMW Σειρά 7 της τρέχουσας γενιάς δεν υστερεί τεχνολογικά. Κάτι ετοιμάζεται πάντως για το άμεσο μέλλον…

Advertisement
Advertisement

Το facelift μεσαίου κύκλου που δέχτηκε έδωσε σαφώς μια πρώτη γεύση της σύγχρονης εποχής που έρχεται για το μεγάλο luxury sedan, με σήμα κατατεθέν τι άλλο από την τεράστια μάσκα.

Αυτό που πολλοί δεν κατάφεραν να αναγνωρίσουν είναι ότι η σημερινή ανανεωμένη BMW 7, ή LCI (Life Cycle Impulse), όπως την ονομάζει η BMW, αποτελεί μια μικρή προεπισκόπηση των πραγμάτων που θα έρθουν στην επόμενη γενιά της πολυτελούς ναυαρχίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντα, η BMW Σειρά 7 του 2023 θα περιλαμβάνει ένα συνδυασμό κλασικών αναλογιών και σχεδιαστικών χαρακτηριστικών μαζί με μια πιο φουτουριστική εμφάνιση, σε σχέση με τον προκάτοχό της.

Advertisement
Advertisement

Δεν θέλουμε να τη χαρακτηρίσουμε ρετρό, αλλά το αυτοκίνητο σίγουρα θα ξυπνήσει κάποιες έντονες αναμνήσεις από το παρελθόν του μεγάλου και πολυτελούς sedan της βαυαρικής φίρμας.

Οι εξωτερικές αναλογίες παραπέμπουν σαφώς στις δύο πρώτες γενιές της σειράς 7, με τον κορμό του αυτοκινήτου να έχει μια ελαφρώς προς τα κάτω γωνία αντί της εντελώς οριζόντιας, όπως επίσης και κάποια χαρακτηριστικά στοιχεία στις πίσω πόρτες αποτελούν επίσης ευχάριστη προσθήκη.

Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο ηλεκτρικό crossover BMW iX προκειμένου να έχετε μια ασφαλή εικόνα για το εσωτερικό της νέας Σειράς 7, με το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό να καλύπτεται από “αιωρούμενες” οθόνες αφής που έχουν συζητηθεί πολύ τελευταία.

Advertisement

Ακριβώς όπως και ο προκάτοχός της, η επόμενη σειρά 7 θα βασίζεται σε ένα αρθρωτό πλαίσιο από αλουμίνιο και ανθρακονήματα, ενώ όλοι οι κινητήρες της θα ηλεκτροδοτηθούν.

Advertisement

Βέβαια η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση θα είναι η i7, η οποία θα είναι ένα ξεχωριστό μοντέλο βασισμένο σε μεγάλο βαθμό στη Σειρά 7, αλλά θα τροφοδοτείται αυστηρά από ηλεκτροκινητήρες που παίρνουν ζωή από μια τεράστια μπαταρία ιόντων λιθίου.

Οι φωτογράφοι κατάσκοποι πρόσφατα “έπιασαν” τρία πρωτότυπα BMW 7 και i7 πριν από την παραγωγή.
Το καθένα από αυτά αποκαλύπτει κάποια από την τεχνολογία που μπορούμε να περιμένουμε από τα μελλοντικά εμβληματικά sedan με καταγωγή το Μόναχο.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ο αισθητήρας Lidar που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την επανασχεδιασμένη μάσκα, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι η BMW θα προσφέρει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4 στην έβδομη γενιά της σειράς 7.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η θωρακισμένη BMW X7 μπορεί να αντιμετωπίσει τα πάντα (+vid)
Η BMW ακολουθεί τη λογική της Maybach
Με πωρωτικούς ήχους οι ηλεκτρικές BMW Μ