Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξέφρενο drifting με τις νέες BMW M3 & M4 (+video)

Ελλάδα 14:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξέφρενο drifting με τις νέες BMW M3 & M4 (+video)

ΝΕΑ

Ξέφρενο drifting με τις νέες BMW M3 & M4 (+video)

ΝΕΑ

Δύο μετρ του είδους παίρνουν θέση πίσω από το τιμόνι των ισχυρών βαυαρικών μοντέλων και επιδίδονται σε έναν ξέφρενο χορό.

Advertisement
Advertisement

Για πολλούς το drift είναι χόμπι, ένας τρόπος να αφήσουν προσωρινά πίσω τους τις σκοτούρες της καθημερινότητας. Για άλλους, όμως, είναι… τέχνη και τρόπος ζωής.

Στην τελευταία κατηγορία ανήκουν και οι Red Bull Driftbrothers, τα αδέρφια Elias & Johaness Hountondji, που πρωταγωνιστούν σε ένα βίντεο με πολύ… καμένο ελαστικό το οποίο δημοσίευσε η BMW στο Youtube και έχει τίτλο “Definitive BMW M3 και M4 Drift Test”.

Οι δύο δεξιοτέχνες έδωσαν το «παρών» στην πίστα του Hockenheim, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους πίσω από το τιμόνι των νέων BMW M3 και M4. Τα δύο αδέρφια βίωσαν συναρπαστικές στιγμές και εμείς ταξιδεύουμε… νοερά μαζί τους στον κόσμο των πλαγιολισθήσεων και των καμένων ελαστικών.

Advertisement
Advertisement

Τόσο η M3 όσο και η M4 ενσωματώνουν έναν 6κύλινδρο σε σειρά twin-turbo των 3,0 λίτρων που παράγει 479 PS στις 6.250 rpm και 550 Nm ροπής στις 2.650 rpm. Για τη μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς φροντίζει ένα 6άρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ υπάρχει και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (Active M Differential).

Περί επιδόσεων, η επιτάχυνση στα πρώτα 100 km/h «έρχεται» σε 4,3 sec, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 250 km/h, ενώ υπάρχει και το προαιρετικό πακέτο M Driver’s Package όπου εκτοξεύει τον… κόφτη στα 290 km/h.

Advertisement

Τα δύο μοντέλα απολαμβάνουν ενισχυμένη ακαμψία συγκριτικά με τους προκάτοχούς τους, ενώ ως στάνταρ –μεταξύ άλλων- ενσωματώνουν ενεργή ανάρτηση Adaptive M Suspension με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, Dynamic Stability Control και M Traction control.

Advertisement

Οι BMW που πρωταγωνιστούν στο βίντεο είναι στα χρώματα Man Green (M3) και Sao Paulo Yellow, και φυσικά επωφελούνται από τη λειτουργία M Drift Analyzer η οποία βαθμολογεί τις επιδόσεις του οδηγού στο drifting.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η νέα BMW M5 CS;
Το πρώτο test drive της ολοκαίνουριας BMW M5 CS (video)
BMW M5 CS: Αποκάλυψη για το ισχυρότερο μοντέλο των Βαυαρών

Advertisement