Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

BMW i6: Ο αντίπαλος των Audi E-Tron GT & Porsche Taycan

Ελλάδα 13:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW i6: Ο αντίπαλος των Audi E-Tron GT & Porsche Taycan

Mobility

BMW i6: Ο αντίπαλος των Audi E-Tron GT & Porsche Taycan

Mobility

Στα σκαριά βρίσκεται ένα hot σπορ ηλεκτρικό μοντέλο της BMW, το οποίο θα φτάνει έως 680 ίππους και αυτονομία μέχρι και 700 km με μία μόνο φόρτιση.

Advertisement
Advertisement

Η BMW ετοιμάζει να λανσάρει μια σειρά από ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το τέλος του 2021, τα οποία θα είναι τα iX3, iNext και i4. Ωστόσο, στο μέλλον, η EV γκάμα της γερμανικής φίρμας πρόκειται να εμπλουτιστεί με περισσότερα αυτοκίνητα. Λίγες είναι οι πληροφορίες σχετικά με τα πλάνα της BMW μετά το 2022, αλλά φήμες θέλουν να υπάρχει ακόμα ένα μοντέλο με την κωδική ονομασία i6 στα σκαριά, το οποίο θα βρεθεί απέναντι στα σπορ premium ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχουν ήδη ανακοινωθεί, όπως είναι τo Audi e-tron GT, Mercedes EQS και Porsche Taycan.

Σύμφωνα με το ιταλικό Autoblog, το i6 έχει δρομολογηθεί για το 2024 και υιοθετεί αρκετές φουτουριστικές γραμμές από τη Σειρά 8. Συνεπώς, το i6 θα είναι ένα τετράθυρο σπορ coupe μοντέλο εφοδιασμένο με δύο ηλεκτροκινητήρες. Αναλυτικότερα, το εμπρός μοτέρ αποδίδει 204 ίππους, ενώ αυτό που θα τοποθετηθεί στον πίσω άξονα αγγίζει τους 340 ίππους. Η συγκεκριμένη διάταξη επιτρέπει στο i6 να κινείται και με τους τέσσερις τροχούς με συνδυαστική απόδοση τα 544 PS. Παράλληλα, λόγος γίνεται και για μια έκδοση M Performance, η οποία εφοδιάζεται πάλι με δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 340 ίππων έκαστος.

Αναφορικά με την αυτονομία, το BMW i6 θα προσφέρεται σε δύο επιλογές. Η “μικρή” έκδοση εξοπλίζεται με 90 kWh μπαταρία και διανύει έως και 560 km (WLTP) με μία μόνο φόρτιση, ενώ με τη μεγαλύτερη μπαταρία των 120 kWh μπορεί να φτάσει μέχρι και 700 km.

Advertisement
Advertisement