ΝΕΑ

Mercedes-Benz Vision EQS

Ελλάδα 6:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes-Benz Vision EQS

ΝΕΑ

Mercedes-Benz Vision EQS

ΝΕΑ

Το Vision EQS είναι ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο από τη Mercedes που φέρνει το μέλλον της αυτοκίνησης στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Advertisement
Advertisement

 

Το πρωτότυπο της Mercedes για τη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό. Δεν είναι μόνο η σχεδίασή του που συναρπάζει, με τις απλές γραμμές και τις μονοκόμματες πόρτες για τους επιβάτες, είναι και η χρήση της τεχνολογίας που προβάλλει με τέτοιο τρόπο που μας κάνει να πιστεύουμε πως το ηλεκτρικό μέλλον της αυτοκίνησης, εκτός από όμορφο, μπορεί να είναι και συναρπαστικό.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις, το EQS είναι και εκεί εντυπωσιακό. Με 469 ίππους από τον ηλεκτροκινητήρα και αυτονομία 700 (!) χιλιομέτρων από μια συστοιχία μπαταριών 100 kWh, το EQS υπόσχεται επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα σε χρόνο μικρότερο των 4,5 δευτερολέπτων. Κι όλα αυτά, με μια πλατφόρμα που σύμφωνα με τη Mercedes μπορεί να προσαρμοστεί και να χρησιμοποιηθεί ανάλογα, έχοντας τη δυνατότητα να υποστηρίξει μοντέλα διαφόρων κατηγοριών.

Advertisement

Πέραν όμως των τεχνικών λεπτομερειών που έχουν να κάνουν με το ηλεκτρικό μοτέρ και την απόδοση του αυτοκινήτου, η Mercedes-Benz έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία «στο αύριο της πολυτέλειας» για τους επιβάτες. Έτσι έχουμε μια εικόνα από την καμπίνα που δεν μοιάζει με τίποτα άλλο. Οι μονοκόμματες πλαϊνές πόρτες δίνουν πρόσβαση σε μια πολυτελή καμπίνα που χωρίς να «φλυαρεί» αισθητικά, είναι ιδιαίτερα ποιοτική και άρτια σε ότι αφορά την προσφορά ανέσεων για τους επιβαίνοντες. Φυσικά και έχει ιδιαίτερη αξία η ευρεία χρήση ανακυκλώσιμων υλικών εκεί, από τις επενδύσεις των καθισμάτων έως και τις επιφάνειες του ταμπλό.

Advertisement