Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

H BMW iNext θα είναι η iX5;

Ελλάδα 2:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H BMW iNext θα είναι η iX5;

Mobility

H BMW iNext θα είναι η iX5;

Mobility

Η BMW περιμένει πολλά από το μοντέλο iNext, το οποίο ετοιμάζει εδώ και πολύ καιρό. Για τον λόγο αυτό η Γερμανική εταιρία, φροντίζει ώστε το ηλεκτρικό της SUV να έχει τις κορυφαίες προδιαγραφές όταν θα φτάσει στη γραμμή παραγωγής το 2021.

Advertisement
Advertisement

 

Ένα από τα μειονεκτήματα των ηλεκτρικών οχημάτων είναι η αυτονομία τους. Οι κατασκευαστές το γνωρίζουν καλά και προσπαθούν να το εξαλείψουν με την χρήση μεγαλύτερων (σε χωρητικότητα) και ανθεκτικότερων μπαταριών ή με τα συστήματα ανάκτησης ενέργειας. Βέβαια όλα αυτά δεν πρέπει να καταλαμβάνουν επιπλέον χώρο όγκο και χώρο.  Ξεκινώντας από την βάση του iNext, η BMW,  προσπαθεί να λύσει αυτά τα προβλήματα με μία η νέα κοινή πλατφόρμα της, που υποστηρίζει βενζινοκινητήρες, μοτέρ diesel, υβριδικό σύστημα plug-in και τα πλήρως ηλεκτρικά συστήματα κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Αρχικά οι Βαυαροί ισχυρίζονταν ότι το iNext θα έχει μια εμβέλεια που υπερβαίνει τα 700 χλμ. Νωρίτερα αυτή τη χρονιά μείωσε την εκτίμηση αυτή κατά 100 χλμ. Για να το πετύχει αυτό θα χρειαστεί μια μπαταρία μεγαλύτερη από αυτήν των ανταγωνιστών της (Mercedes-Benz, Audi και Tesla). Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μία μπαταρία χωρητικότητας μέχρι και 120 kWh. Επιπλέον, το iNext θα κάνει το ντεμπούτο του με εξελιγμένες ημιαυτόνομες τεχνολογίες οδήγησης.

Τον Αύγουστο ανακοινώθηκε ότι η BMW κατασκευάζει 100 πρωτότυπα στο εργοστάσιό της στο Dingolfing και δοκιμάζει μια σειρά από πρωτοποριακές λύσεις παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης μιας «περιστροφικής συγκόλλησης». Σύμφωνα με τους μηχανικούς η διαδικασία αυτή ενώνει το αλουμίνιο με χαλύβδινα τμήματα υψηλής αντοχής, χρησιμοποιώντας θερμότητα τριβής που παράγεται όταν ένα χαλύβδινο στοιχείο διατρυπά το τμήμα αλουμινίου.

Advertisement

Οι πρόσφατες κατασκοπευτικές εικόνες δείχνουν ότι το iNext θα είναι παρόμοιο σε μέγεθος με την BMW X5, που κυκλοφορεί. Ένα φιλόδοξο σχέδιο λέει πως όταν φτάσει στη γραμμή παραγωγής, ίσως και να αλλάξει όνομα σε iX5.

Advertisement