Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μπαίνει στο χρηματιστήριο η Volvo;

Ελλάδα 20:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μπαίνει στο χρηματιστήριο η Volvo;

ΝΕΑ

Μπαίνει στο χρηματιστήριο η Volvo;

ΝΕΑ

Η εισαγωγή του Σουηδού κατασκευαστή στο χρηματιστήριο θα του προσέδιδε αξία 20 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Advertisement
Advertisement

Σε προχωρημένες συζητήσεις με τράπεζες για την εισαγωγή της Volvo στο χρηματιστήριο είναι η Geely, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Reuters.

Η δημόσια εγγραφή θα προσδώσει στη Volvo Cars αξία 20 εκ. δολαρίων, με τις ίδιες πηγές να αναφέρουν πως μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί.

Την IPO έχουν αναλάβει οι Goldman Sachs και SEB, την ίδια ώρα που στο deal συμμετέχουν και άλλες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των BNP Paribas, Carnegie και HSBC.

Advertisement
Advertisement

Τόσο η Volvo Cars όσο και η Geely αρνήθηκαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο αναφορικά με την έντονη φημολογία, ενώ σιγή ισχύος επικρατεί και στις τάξεις των SEB και Goldman Sachs.

Υπενθυμίζεται ότι η Geely αγόρασε τη Volvo από τη Ford το 2010, έναντι 1,8 δισ. δολαρίων – το μεγαλύτερο ποσό που έχει καταβάλει μια κινεζική εταιρεία για την εξαγορά μιας ξένης αυτοκινητοβιομηχανίας.   

Η Geely επιδίωκε να εισάγει τη Volvo στο χρηματιστήριο και το 2018, αλλά τα σχέδιά της μπήκαν στον πάγο εξαιτίας του εμπορικού πολέμου ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ.

Advertisement

Η αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος της Volvo για δημόσια εγγραφή γνωστοποιήθηκε πριν από λίγους μήνες, μετά από δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Volvo, Hakan Samuelsson.

Advertisement

Πρόσφατα οι Volvo και Geely ενδυνάμωσαν τη συνεργασία τους για την από κοινού εξέλιξη κινητήρων, πλατφορμών και τεχνολογίας.

Πλέον ο Σουηδός κατασκευαστής επικεντρώνεται στην ηλεκτρική κινητικότητα, έχοντας ανακοινώσει πως μέχρι το 2030 θα κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία θα διατίθενται μόνο online.

Τέλος, η ηλεκτρική γκάμα της σουηδικής εταιρείας απαρτίζεται από τα XC40 Recharge, και το ολοκαίνουριο C40 που μόλις έκανε την εμφάνισή του στην ελληνικήν αγορά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Volvo ετοιμάζει κλασικό PV544 με 421 ίππους!
Volvo: Αναπτύσσει ακόμα περισσότερο την αυτόνομη οδήγηση
To Concept Recharge και το ηλεκτρικό μέλλον της Volvo