Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμη να μπει στο χρηματιστήριο η Volvo

Ελλάδα 14:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτοιμη να μπει στο χρηματιστήριο η Volvo

ΝΕΑ

Έτοιμη να μπει στο χρηματιστήριο η Volvo

ΝΕΑ

Οι ανακοινώσεις σχετικά με το μελλοντικό λανσάρισμα αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, εξυπηρετούν τα σχέδια της μάρκας για εισαγωγή στο χρηματιστήριο.

Advertisement
Advertisement

Τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν την είσοδό της στις διεθνείς χρηματαγορές διευθετεί η Volvo. Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της μάρκας, Hakan Samuelsson, η σουηδική εταιρεία θα θέσει σε δημόσια κυκλοφορία τις μετοχές της λίγο πριν από το τέλος του 2021.

Η απόφαση της Volvo να εισαχθεί στο χρηματιστήριο οφείλεται εν πολλοίς στον μεγάλο αριθμό επενδυτών που επιθυμούν να γίνουν μέτοχοι της μάρκας, μετά την ανακοίνωση των σχεδίων που αφορούν το λανσάρισμα αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων μέχρι το 2030.

«Εξετάζουμε την πιθανότητα να προβούμε σε αρχική δημόσια προσφορά (IPO) πριν από το τέλος του χρόνου», ανέφερε στο πλαίσιο συνέντευξης, o Samuelsson, ο οποίος υποστήριξε πως η είσοδος θα αφορά το χρηματιστήριο Nasdaq.

Advertisement
Advertisement

Υπενθυμίζεται πως η Volvo βρίσκεται υπό τη σκέπη της Geely, με την οποία συνεργάζεται σε ποικίλους τομείς που άπτονται της εξέλιξης κινητήρων, πλατφορμών και τεχνολογίας. Σύμφωνα, ωστόσο, με τον CEO της σουηδικής μάρκας, οι δύο εταιρείες θα δραστηριοποιούνται εμπορικά περισσότερο ως δύο ανεξάρτητες οντότητες παρά ως ένας ενιαίος οργανισμός.

Η μάρκα αφοσιώνεται πλήρως στην εξέλιξη των νέων της ηλεκτρικών μοντέλων και στο πλαίσιο διατηρεί στενή συνεργασία με τον σουηδικό εταίρο της, Northvolt. Μαζί θα κατασκευάσουν μιας νέας γενιάς μπαταριών που θα χαρίσουν στα αυτοκίνητά της αυτονομία άνω των 1.000 χλμ., και θα έχουν μικρό χρόνο φόρτισης.

Advertisement

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει ο διάδοχος του XC90, ενός 100% ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα παρουσιαστεί εντός του 2022. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα SPA2 (Scalable Product Architecture) και θα διακρίνεται για τις προηγμένα του συστήματα αυτόνομης οδήγησης.

Σημειωτέον ότι το 2018 η Volvo είχε εξετάσει ξανά σοβαρά το ενδεχόμενο να εισαχθεί στο χρηματιστήριο, αλλά τελικά αποθαρρύνθηκε εξαιτίας του εμπορικού πολέμου ανάμεσα στην ΗΠΑ και την Κίνα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παραγωγή μπαταριών από την Volvo και τη Northvolt
Πανελλήνια Παρουσίαση: Volvo XC40 Recharge
To Concept Recharge και το ηλεκτρικό μέλλον της Volvo

 

Advertisement