Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μπαταρίες στερεού ηλεκτρολύτη από τη Nissan

Ελλάδα 2:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μπαταρίες στερεού ηλεκτρολύτη από τη Nissan

ΝΕΑ

Μπαταρίες στερεού ηλεκτρολύτη από τη Nissan

ΝΕΑ

Η Nissan, ανακοίνωσε ότι ως το τέλος της δεκαετίας θα εφοδιάζει τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της με συσσωρευτές στερεού ηλεκτρολύτη.

Advertisement
Advertisement

Με την ευκαιρία της παρουσίασης του νέου πρωτότυπου Max-Out, η Nissan ανακοίνωσε και την πρόθεσή της να είναι πρωτοπόρος στην εξέλιξη, δημιουργία και τελικά την τοποθέτηση στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της μπαταριών στερεού ηλεκτρολύτη.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο David Moss, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης της Nissan Ευρώπης, ο στόχος είναι να γίνει αυτό το 2028. Ήδη η εταιρεία έχει ξεκινήσει την κατασκευή τού εργοστασίου που αυτές θα παράγονται το οποίο θα ολοκληρωθεί το 2025. Από την επόμενη χρονιά (δηλαδή το 2026) αναμένεται να ξεκινήσει η δημιουργία των συσσωρευτών αυτού του τύπου.

Advertisement
Advertisement

Ο κ. Moss είπε σχετικά: «Πιστεύουμε ότι διαθέτουμε κάτι ξεχωριστό και ανήκουμε σε έναν Όμιλο ο οποίος διαθέτει κορυφαία τεχνολογία. Θέλουμε να μειώσουμε το κόστος των μπαταριών κατά 50% (σημ.: συγκριτικά με αυτό των ιόντων λιθίου), να διπλασιάσουμε την ενεργειακή χωρητικότητά τους και να τριπλασιάσουμε τον ρυθμό φόρτισής τους».

Ο κ. Moss (φωτογραφία) διευκρίνισε ότι η Nissan συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για να αναπτύξουν την απαραίτητη τεχνογνωσία ώστε οι συγκεκριμένες μπαταρίες να διαθέτουν στερεό ηλεκτρολύτη στο σύνολό τους, καθώς ως τώρα χρειάζεται να συμπεριλαμβάνουν και μικρή ποσότητα υγρού στο εσωτερικό τους.

Advertisement

Πάντως ο κ. Moss δεν αποκάλυψε σε πιο μοντέλο θα τοποθετηθούν για πρώτη φορά οι μπαταρίες αυτού του τύπου, ούτε επιβεβαίωσε ότι αυτό θα προέλθει από το πρωτότυπο Max-Out. Ωστόσο διευκρίνισε ότι λόγω αυτών θα χρειαστεί να αλλάξει ο τρόπος παραγωγικής διαδικασίας. Όπως είπε: «Όταν έχεις δεσμευτεί για κάτι όπως οι μπαταρίες στερεού τύπου πρέπει να αλλάξεις όλον τον μηχανισμό και την αρχιτεκτονική τού αυτοκινήτου», κατέληξε.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό το Nissan Ariya θα κάνει ταξίδι 27.000 χιλιομέτρων!
Νέα δεδομένα για τη συμμαχία Renault- Nissan
To Nissan GT-R δεν λέει να «πεθάνει»